Eğitimde son durum: İngilizce'den 'Cumaya gitmiyor' diye zayıf alan öğrenci, 'Ayetel Kürsi'yle kurtuldu!

Manifesto'ya ulaşan bir öğrenci velisi, lisede okuyan oğlunun "cuma namazına" gitmemesi nedeniyle notunun düşürüldüğünü, daha sonra da din dersinde Ayetel Kürsi duasını doğru okuyunca notunun düzeltildiğini anlattı...

Eğitimde son durum: İngilizce'den 'Cumaya gitmiyor' diye zayıf alan öğrenci, 'Ayetel Kürsi'yle kurtuldu!

AKP’nin 16 yıllık iktidarında eğitimde bilimsel düşüncenin ve laikliğin “kökünü kazıma” yolunda büyük mesafe alındı. 16 yılda okullar gerici ideolojinin üretim merkezleri haline getirilirken, öğrencilere uygulanan dini baskılar da neredeyse sıradan hale geldi. Ancak çoğunluğu dinci vakıf ve derneklere ait özel okullar ile devlet okullarında her gün sayısız örneği yaşanan bu dayatmaların pek azı açığa çıkarılıp gündem haline gelebiliyor. Elbette bunun arkasında yine gerici kuşatmadan kaynaklı baskı ve korku iklimi bulunuyor.

Osmaniye’den Manifesto‘ya ulaşan bir öğrenci velisi S.’nin anlattıkları da bu durumun geldiği noktayı gözler önüne serdi. Veli S, liseye giden 17 yaşındaki oğlunun öğretmeni tarafından dini baskı gördüğünü ve “cuma namazına gitmemesi” nedeniyle düşük not aldığını, daha sonra ise Ayetel Kürsi duası okutularak notunun düzeltildiğini söyledi. Anne S., kendisinin korkmadığını ancak oğlu için çekindiğini belirtip okul ve kimlik bilgilerinin saklı tutulmasını isteyerek olayı anlattı.

OKUL MÜDÜRÜ “İDARE ET” DEDİ

Veli S., Osmaniye’de devlete ait bir lisede öğrenci olan oğlunun ders esnasında İngilizce öğretmeni tarafından inancını ve milliyetini açıklamaya zorlandığını ve cuma namazına neden katılmadığı sorulup azarlandığını belirtti. S.’nin anlatımına göre oğlu bu olay sonrası ilk teneffüste rehber öğretmene gitti, rehber öğretmen de okul müdürüne yönlendirdi.

Müdürün olay karşısındaki tepkisi ise “Oğlum idare et. Elimde yetki olsa bir gün tutmam.” şeklinde oldu. Müdürün anlaşılmaz şekilde “çaresiz” kalan tavrı karşısında evinin yolunu tutan öğrenci, ertesi gün pes etmeyerek bir kez daha rehber öğretmene gitti. Rehber öğretmenin çabasıyla öğretmen bu kez müdür tarafından “uyarıldı”. Uyarı sonrası öğretmenin davranışlarında bir süre düzelme görüldü. Ancak gerici öğretmen bu kez öğrenciye karşı “not silahı”nı kullandı ve ders içi performans notunu düşürdü.

ZAYIFTAN ‘DUA’YLA KURTULDU!

Bir öğrencinin yalnızca “cuma namazına gitmemesi” nedeniyle notunu düşürebilen zihniyete karşı seyirci kalınan sürecin sonunda “çözüm” ise yine gerici bir “yöntem”le geldi. Sözkonusu İngilizce öğretmeni, notunu düşürdüğü öğrencinin sınıfına bir süre sonra din kültürü dersi sırasında girdi. Gerici öğretmen, öğrencinin zorunlu din dersi gereği Ayet-el Kürsi duasını ezberleyip okuduğunu görünce “Tamam artık notunu yükselttim, zayıf düşmeyecek.” dedi.

Veli S., oğlunun daha sonra e-okul sistemine girip baktığında gerçekten de notunun yükseldiğini gördüğünü belirtti.

Gerici karanlığın vites yükselttiği son dönemde iktidarın destekleyici tavrından cesaret alan öğretmen, halen görevine devam ediyor.