Egemen Bağış büyükelçiliğe mi atanıyor?

Çıray, “Bir dönem adı oldukça şaibeli meselelere gündeme gelen Egemen Bağış'ın Prag'a Büyükelçi olarak atanması için agreman istendiğini duydum” diye yazdı.

Egemen Bağış büyükelçiliğe mi atanıyor?

‘İyi Parti’ Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray, ABD’deki Zarrab davası ile gündeme gelen ve bakanlıktan el çektirilen Egemen Bağış’ın büyükelçi olarak atanacağını dile getirdi.

Zarrab davasında adının geçmesi üzerine kızağa çekilen eski bakanlardan Egemen Bağış’ın büyükelçi atanması için Türkiye’nin, Çekya ile temasa geçtiği iddia edildi.

‘İyi Parti’ Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Çıray, Bağış için söz konusu ülke ile temasa geçildiğini ve agreman (atama için uygunluk araştırması) istendiğini iddialarına ekledi.

Yeniçağ’da yer alan habere göre, Çıray, “Bir dönem adı oldukça şaibeli meselelere gündeme gelen Egemen Bağış’ın Prag’a Büyükelçi olarak atanması için agreman istendiğini duydum” diye yazdı.

Konuya ilişkin Twitter’dan paylaşımda bulunan Aytun Çıray şu paylaşımda bulundu:

“Bir dönem adı oldukça şaibeli meselelere gündeme gelen Egemen Bağış’ın Prag’a Büyükelçi olarak atanması için agreman istendiğini duydum. Ülkemizin layıkıyla temsili ve itibarı açısından pek umut verici değil. Adeta Dışişleri’ni çökertme operasyonu hızla devam ediyor..!”

İddialar Şaban Dişli’nin büyükelçiliğe atanması hadisesini akıllara getirdi: