Edirne NHKM'de Nâzım anması

Edirne Nâzım Hikmet Kültür Merkezi tarafından düzenlenen etkinlikte Nâzım dostları bir araya geldi.

Edirne NHKM'de Nâzım anması

Edirne Nâzım Hikmet Kültür Merkezi tarafından düzenlenen etkinlikte Nâzım dostları bir araya geldi.

NKHM Edirne adına etkinlik açılışında söz alan İrfan Tunca, “Bugün Nâzım’ın 117. doğum günü. Nâzım bu ülkenin ve dünya emekçilerinin üzerine tam 117 kez doğdu ve yaşamı boyunca mücadele etti. Ürettikleri onun mücadelesini yaşamı ile sınırlı olmaktan çıkardı ve çağları aşan bir rehber haline getirdi. Nâzım yaşamı boyunca karanlığa karşı aydınlanma ve ilerlemeyi, eşitsizliğe karşı eşitlik ve özgürlüğü, sermayeye karşı işçi sınıfını, emperyalizme karşı sosyalizmi, mücadele için örgütlenmeyi ve sınıf partisini savunmaktan bir adım geri durmadı.” ifadelerini kullandı.

Tunca, “Nâzım’ın onur duyduğu komünist kimliği, sanatsal üretimi, eşitlik, özgürlük ve sosyalizm mücadelesi şiarımız olsun.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Etkinlik Nazım Hikmet’in hayatını anlatan belgesel gösterimi sonrasında uzman pedagog ve tiyatro eğitmeni Ferhat SEBER ile belgesel yönetmeni Cengiz Yargıç’ın Nâzım Hikmet’in hayatını anlatan konuşmaları ve etkinliğe katılanlar tarafından Nâzım şiirlerinin okunmasının ardından sona erdi.