'Ebeni öperdim' diyen isim de Vakıfbank yönetiminde

Vakıfbank'ın yönetimine getirilen AKP'li Sadık Yakut, bir gazetecinin gündemle ilgili sorduğu soruya verdiği belaltı yanıtıyla hatırlanıyor.

'Ebeni öperdim' diyen isim de Vakıfbank yönetiminde

AKP’nin kamu bankalarında yaptığı yönetim değişikliği operasyonu kapsamında, VakıfBank’ın yönetim kurulu başkanlığına eski İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu getirilirken Abdi Serdar Üstünsalih, Şahap Kavcıoğlu, Adnan Ertem, Şahin Uğur, Dilek Yüksel, Serdar Tunçbilek ve Cemil Ragıp Ertem’le birlikte Sadık Yakut’un da yönetim kurulu üyesi olarak seçilmesine karar verildiği bildirilmişti.

AKP’nin kamu bankalarında yaptığı yönetim değişikliği operasyonunda yönetici konumuna getirilen isimlerden biri olan Sadık Yakut, ağzı bozukluğuyla hatırlanıyor.

AKP’de uzun yıllar Kayseri’den milletvekilliği yapan ve 2015’te partisinin üç dönem kuralı gereği Meclis dışında bırakılan isimlerden olan Yakut, 2014 yılında dönem TBMM Başkanvekili olan iken bir gazetecinin 17 Aralık operasyonuna ilişkin sorduğu “Savcının ne yapması gerektiğini bilen bir insansınız. Siz olsaydınız ne yapardınız? Muammer Akkaş gibi mi davranırdınız?” skandal bir yanıt vermişti. Yakut gülerek verdiği yanıtında  “Ben olsaydım ebeni öperdim senin” demiş ve gülmeye devam etmişti.