Maliyeti olay olan Rabia heykelinin serçe parmağı kırıldı

Yapım maliyeti kamuoyunda büyük spekülasyonlara neden olan Düzce'de 2017 yılında dönemin AKP'li Belediye Başkanı Mehmet Keleş tarafından tarafından yaptırılan Rabia Heykeli yıkıldı.

Maliyeti olay olan Rabia heykelinin serçe parmağı kırıldı
HABER MERKEZİ

Yapım maliyeti kamuoyunda büyük spekülasyonlara neden olan Düzce’deki Rabia Heykeli gece saatlerinde Kuyumcuzade Bulvarı sonundaki kavşaktan kaldırılarak, Nikah salonun önündeki alana taşındı. Rabia’nın serçe parmağı kırıldı. Ancak taşınma işlemi sırasında telefon tellerine takılan heykel yüklü olduğu kamyondan devrildi.

Düzce Damla haber sitesinin haberine göre; Eski Belediye Başkanı Mehmet Keleş döneminde yapılan Camikebir Mahallesi ile Kuyumcuzade Bulvarının bileştiği kavşağa konulan ve  medyaya kadar taşınan Rabia Heykeli bulunduğu kavşaktan gece saatlerinde vinç yardımı ile kaldırılarak kamyona yüklendi. Ancak taşınma işlemi sırasında telefon kablolarına takılan heykel yıkıldı. Heykel ile birlikte telefon direği de yıkıldı. Yol kısa süreliğine trafiğe kapatıldı.  Ayrıca Rabia Heykeli yıkılırken heykelin serçe parmağı da kırılınca ortaya ilginç görüntüler çıktı