Düzce'de cam işçileri 47 gündür direnişte

Düzce'de Cam Fabrikasında Kristal-İş Sendikası'da örgütlenen emekçiler 47 gündür grevde. İşçiler, 26 Temmuz'dan bu yana TİS sürecine patronun yanaşmaması üzerine direnişe geçmişti.

Düzce'de cam işçileri 47 gündür direnişte

Düzce Cam Fabrikası’nda Kristal- İş Sendikası’nda örgütlenen işçiler, 2015 yılından bu yana sendikal yetkiyi almak için mücadele veriyor. 4 yıllık mücadele sürecinde 80 işçi işten çıkarılırken, Yargıtay kararıyla yetkiyi almaya hak kazanan sendika, işverenin toplu sözleşmeye yanaşmaması üzerine grev kararı aldı.

İşçiler, 26 Temmuz’dan bu yana Düzce’deki fabrika önünde direnişte. Direniş devam ederken fabrikada çalışan 17 işçinin daha işten çıkarıldığı belirtildi.

Cumhuriyet’in haberine göre; konuyla ilgili açıklamada bulunan Kristal-İş Sendikası Düzce Bölge Temsilcisi Kayhan Akpınar; “İşveren, sendikayı bertaraf etmek için var olan firmayı kapatıp, yeni isimle farklı bir firma kuruyor. Okan Cam firmasında örgütlendik, o kapatılıp Birlik Cam açıldı. Birlik Cam’da da örgütlenince, bu firma da kapandı. Şimdi işten çıkarılan kişi sayısı 97’ye yükseldi. Mücadelemize devam edeceğiz” dedi.