Düz Dünya Derneği'nden Antarktika’nın kıta olduğunu kanıtlayana anında 100 bin lira!

Daha önce dünyanın 'küre' olduğunu kanıtlayana 50 bin TL vereceğini ifade eden Düz Dünya Derneği Başkanı Doğukan Özkan, bu sefer de Antarktika kıtasının aslında var olmadığını savundu ve Antarktika kıtasının fotoğrafını çekene 100 bin TL ödül vereceğini söyledi.

Düz Dünya Derneği'nden Antarktika’nın kıta olduğunu kanıtlayana anında 100 bin lira!

Bilim ve akıl dışı her görüşün AKP ile birlikte fink attığı Türkiye’de son yıllarda bir de dünyanın aslında küre biçiminde olmadığını iddia eden bir çevre ortaya çıktı.

Düz Dünya Derneği adıyla faaliyet gösteren kuruluşun başkanı olan Doğukan Özkan, daha önce dünyanın küre olduğunu kanıtlayana 50 bin TL vereceğini söyleyerek “iddia”sını konuşturmuştu.

Özkan şimdi de bu iddiasının bir parçası olarak Antarktika kıtası görüntülerinin gerçeği yansıtmadğını, kıtanın “düz dünya modelinde” Dünya’nın etrafındaki buzullar olduğunu ileri sürdü. Antarktika kıtasının fotoğrafını çekene 100 bin TL ödül vereceğini söyledi.

Bilim insanlarını yalancılıkla itham eden Özkan, düz dünyaya göre Antarktika “teori”sini şu ifadelerle anlattı:

“Gerçek diye anlatılan Antarktika kıtası güneyde bir parça olarak yer alıyor fakat düz Dünya modelinde, Dünya’nın etrafını çevreleyen buz dağlarıdır. Yani aslında bir kıta değildir. Elimizdeki teknolojiyle uçuş rotalarına baktığımızda hiç bir uçak Antarktika kıtası üzerinden geçmez. Çünkü burası anlatıldığı gibi bir kıta olmadığı için geçilmesi teknik olarak mümkün değil. Gerçek Antarktika, Dünya’nın etrafındaki buzullardır. Bunun aksini ispat edecekler için 100 bin TL ödül hazır. Derneğimiz tarafından anında ödeme yapılacak.”