Dün yayını kesilen Flash TV haber bültenlerini kaldırdı: Erdoğan 'yokluğa mahkum edin' demiş...

Flash TV, dün yapılan yayın kesintisinin ardından haber programlarını da yayından kaldırma kararı aldı. Karar sonrası, kanalla ilgili Erdoğan'ın geçmişte söylediği sözler ortaya çıktı...

Dün yayını kesilen Flash TV haber bültenlerini kaldırdı: Erdoğan 'yokluğa mahkum edin' demiş...

Yayın akışının büyük bölümünü eğlence programlarına ayırdığı bilinen Flash TV, dün yapılan yayın kesintisinin ardından haber programlarını da yayından kaldırma kararı aldı.

Kanalda yapılan açıklamada, “Son günlerde yaşanan gelişmeler nedeniyle Flash TV yönetimi Gerçek Gündem ve Gece Hattı programlarını yayından kaldırmıştır. Kamuoyuna duyurulur” denildi.

Flash TV’de dün yapılan yayın kesintisinin, Türksat’a yatırılması gereken paranın ödenememesinden kaynaklandığı belirtilmiş ve gereken ücretin yatırılmasının ardından kanalda yayınların normale döndüğü görülmüştü.

Ancak kanalın tekrar izleyici ile buluşur buluşmaz, şaşırtan bir açıklama yaparak haber bültenlerini kaldırdığnı duyurması soru işaretlerine neden oldu. Bunların başında elbette Flash TV düzeyinde muhalefete bile tahammülünün kalmamış olabileceği düşünülen AKP’nin baskısı geliyor.

“YOKLUĞA MAHKUM EDİN” DEMİŞ

Kanalın patronu Ömer Ziya Göktuğ, 2014 yılında Medyaradar’a yaptığı açıklamada, ba1zı siyasilerin yayınlarıyla ilgili kendisini aradığını açıkça dile getirmiş ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’la ile ilgili ise şunları söylemişti:

“Sayın Erdoğan’ı 68 yılından bu yana tanırım. İmam Hatip Lisesi 2.inci veya 3.üncü sınıfındaydı. Beyoğlu ilçe gençlik kolu başkanlığı, ilçe ve il başkanlığı, Belediye Başkanlığı, Parti başkanlığı Başbakanlığı dönemlerini ayrıntısıyla bilirim. Sn. Erdoğan’ın tanıdığı ilk TV patronu benim. Girdiği ilk TV Stüdyosu bizim stüdyolarımızdır. İkimiz de birbirimizi biliriz. Başbakan olup girdiği ilk Bakanlar kurulunda arkadaşlarına ‘Benden uzak durmalarını, yokluğa mahkûm etmelerini’ söylemiş. Bunu bana o kurulda bulunan iki bakan anlattı. Bana neden bu kadar kırgın – kızgın olduğunu bilmiyorum. AKP kurulurken Sn. Gül, Sn. Gökçek ve Sn. Erdoğan yarışıyordu. Ben esasen bu kuşaktanım ama Erbakan Hoca’yı yarı yolda bırakmalarını hoş karşılamıyordum. Bu üçlü arasında en az yakın olduğum kişi Sn. Erdoğan’dı… O süreçte benim dışımda ve bence gerçek dışı bazı dedikodular nedeniyle kırılmış olabilir. Yine de Flash gerçekten tarafsız yayıncılık yapıyor… Yıkıcı muhalefet yapmıyor… Bu durumu da dikkate alıyor olabilirler.”