DSP'den sert açıklama: CHP’nin kapatılması ve tasfiye edilmesi gerekiyor

DSP Genel Başkan Yardımcısı Uğur Gürel, "CHP’nin kapatılması ve tasfiye edilmesi gerekiyor" dedi.

DSP'den sert açıklama: CHP’nin kapatılması ve tasfiye edilmesi gerekiyor

Yerel seçimler öncesi CHP’den aday gösterilmeyen belediye başkanlarının ikinci adresi haline gelen DSP’den “CHP’yi kapatma” çağrısı yapıldı.

DSP Genel Başkan Yardımcısı Uğur Gürel, son dönemde DSP’den CHP’ye geçişlere ve sırada olduğu öne sürülen yeni “transfer”lere ilişkin Habertürk’ten Nagehan Alçı’ya konuştu.

Gürel, ” CHP’de aradığını bulamadığı için Muharrem İnce de DSP’ye mi gidecek? Genel Başkan mı olacak?” sorusuna yanıt verirken “Muharrem İnce’yi Muharrem İnce yapan DSP değil. Üstelik bizim kendi kadrolarımızda Muharrem İnce’nin 4-5 katı daha donanımlı isimler var” ifadelerini kullandı.

CHP ile ittifak yapmak için kendilerine teklif gelmediğini, gelse de kabul etmeyeceklerini belirten Gürel, “Saadet Partisi gibi bize çok uzak ve tabanımızın asla kabul etmeyeceği bir parti ve İYİ Parti gibi ne olduğu belli olmayan bir parti ile ittifak yapan CHP ile ittifakı doğru bulmuyoruz. Bizim çizgimiz bellidir. Özgürlükçü, Atatürkçü, sol bir partiyiz. Çok net kırmızı çizgilerimiz var. Mesela Ecevit’e ve Atatürk’e laf edenleri partimize kabul etmeyiz. Biz birçok kişiyi bu süreçte reddettik. Şu kadarını söyleyeyim: DSP’ye geçenlerin sayısı geçmek isteyenlerin yarısından az.” dedi.

Alçı’nın aktardığına göre DSP Genel Başkan Yardımcısı CHP’ye yönelik sert eleştirilerini şu sözlerle tamamladı:

“Türkiye’de solun önündeki en büyük engel CHP. Muhalefetin önünü tıkıyor. Ekmeleddin İhsanoğlu, Abdullah Gül gibi projelerle milletin önüne gidilmez. Yazıktır. CHP’nin kapatılması ve tasfiye edilmesi gerekiyor!”