DSP gericilerin yayınında manşetten oy istedi: Solun oyuna talibiz

Mustafa Kemal Atatürk düşmanlığıyla bilinen gazetede DSP'nin mesajı "PKK ile ittifaktan rahatsız olan Kemalistler'e" şeklinde verilmesi de dikkat çekti.

DSP gericilerin yayınında manşetten oy istedi: Solun oyuna talibiz

Demokratik Sol Parti Genel Başkan Yardımcısı Uğur Gürel, gerici yayın organı Diriliş Postası gazetesine konuştu. Bu röportaja gazetenin manşetinde yer verilirken, gerici yayın organı DSP’nin “Solun oyuna talibiz” mesajını iletti.

CHP küskünlerini transferleri ile yerel seçimlerde gündem olan DSP, Genel Başkan Yardımcısı Uğur Gürel aracılığıyla, “Biz CHP’nin yerini almaya falan talip değiliz. Onlar daha sağ bir noktada. Biz Türkiye’nin tek sol partisi olarak Türkiye’nin her tarafında yerel seçimlere katılacağız” mesajını paylaştı.

CHP’den Şişli Belediye Başkan adayı olmak isteyen ancak umduğunu bulamayan Mustafa Sarıgül’ü ‘transfer’ eden DSP, CHP’li Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli’yi de partisine katmıştı. CHP’li Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka’nın da DSP’den aday gösterileceği konuşuluyor.

Mustafa Kemal Atatürk düşmanlığıyla bilinen gazetede DSP’nin mesajı “PKK ile ittifaktan rahatsız olan Kemalistler’e” şeklinde verilmesi de dikkat çekti.

Gazetede Gürel’in, “Özgürlükçü demokrasiyi benimseyen, Atatürk ilke ve inkılaplarını kabul etmiş, ülke bütünlüğünü, Türkiye’nin üniter yapısını kabul etmiş her seçmene kapımız açıktır, onların oylarına talibiz. Onları adayda yaparız, oylarına da talibiz” demecine de yer verildi.

İşte o kapak:

DSP’ye yer vererek, Kemalistlere seslenen Diriliş Postası adlı gerici yayın, daha önce “Bir İngiliz prangası KEMALİZM” manşeti ile çıkmıştı.