DSP Genel Başkanı, Yeni Şafak'a konuştu: 23 Haziran'da hiç kimseyi desteklemeyeceğiz

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, "23 Haziran seçimlerinde kimi destekleyeceksiniz?" sorusuna "Hiç kimseyi" diyerek yanıt verdi.

DSP Genel Başkanı, Yeni Şafak'a konuştu: 23 Haziran'da hiç kimseyi desteklemeyeceğiz

DSP’nin 31 Mart yerel seçimlerindeki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Muammer Aydın, YSK kararıyla iptal edilen ve 23 Haziran’da yenilenecek olan İBB Başkanlığı yarışından çekildiğini duyurmuştu.

Bu karar CHP’li Ekrem İmamoğlu’na destek olarak yorumlanırken DSP Genel Başkanı Önder Aksakal’dan “sürpriz” bir açıklama geldi. Yeni Şafak yazarı Faruk Aksoy’a konuşan Önder Aksakal “kimi destekleyeceksiniz?” sorusuna “Hiç kimseyi” diyerek yanıt verdi.

Aksoy’un köşe yazısında ilgili bölüm şöyle:

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal’ı aradım. Meşguldü. İki dakika sonra döndü. Selamlaştık, hal hatır sorduk. 23 Haziran’da ne yapacaksınız, kimi destekleyeceksiniz Önder Bey, dedim. “Hiç kimseyi” dedi. Sonra devam etti… Bazı arkadaşlar parti meclisimize Ekrem İmamoğlu’nun desteklenmesi konusunda teklif getirdi. Teklifi tartıştık… Uzun uzun tartıştık… Sonra oylamaya geçtik… Hatta iki kez oyladık… Ekrem İmamoğlu reddedildi… DSP… Sol bir parti olmasına rağmen… Parti meclisinde yaptığı iki oylamada da… CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu’nu desteklemeyi reddetti…

PM, Ekrem İmamoğlu’nu neden reddetti, dedim. Önder Bey, “Çok basit, çünkü çaldılar” demedi. Daha ağır bir şey söyledi. Önder Bey dedi ki: DSP demek, Kıbrıs demektir… DSP demek, bağımsızlık demektir… DSP demek, bayrak demektir… DSP demek, milli hassasiyet demektir… FETÖ’cülerin Amerika’dan, PKK’lıların Kandil’den, HDP’lilerin de Meclis’ten destek verdiği birine… O birisi kim olursa olsun… DSP kurumsal olarak destek vermez, veremez…”