DSG'den Suriye'ye yanıt

Demokratik Suriye Güçleri (DSG), “Diyalog yoluyla çözümden yanayız” açıklaması yaptı.

DSG'den Suriye'ye yanıt

Suriye Savunma Bakanı General Ali Abdullah Eyüp’ün ‘ya uzlaşma ya savaş’ ültimatomu verdiği DSG’den yanıt geldi. DSG, “Diyalog yoluyla çözümden yanayız” açıklaması yaptı.

Yazılı açıklamada, “Savunma Bakanı’nın DSG’ye yönelik açıklamaları, Şam’ın ırkçı politikalarının devamı niteliğindedir. Bu yaklaşım ülkeyi felakete sürükler. DSG’ye karşı kullanılan tehditkâr dil, sadece ülkeyi bölmek isteyen güçlerin işine yarar” denildi.

SURİYELİ BAKAN NE DEDİ?

Suriye Savunma Bakanı Eyüb dün Şam’da İran ve Irak Genelkurmay Başkanlarının da katıldığı bir basın toplantısında konuşmuş ve Suriye topraklarının tamamının merkezi hükümetin yönetimi altına gireceğini söylemişti. Eyüb, DSG’nin elindeki toprakların geri alınacağını ifade etmiş ve “Bu iki şekilde yapılabilir: Ya uzlaşıyla olacak ya da askeri operasyonlar yoluyla” demişti.

ABD’nin Suriye’den çekilme kararını 19 Aralık’ta açıklamasının ardından DSG ve Suriye yönetimi arasında müzakere süreci başlatılmış ancak taraflar özellikle DSG’nin özerklik talebi üzerinde uzlaşamazken, Washington’dan çekilme konusunda gelen geri adım sinyalleri de bu görüşmeleri duraksatmıştı.