Donald Trump hakkında 'Cumhurbaşkanına hakaret'ten suç duyurusu

Avukat Şıhmehmet Kurtoğlu, ABD Başkanı Donald Trump’ı Türk Milleti’ni, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni, Devletin kurum ve organlarını aşağılama-Cumhurbaşkanı’na hakaret suçlarından cezalandırılması istemiyle kamu davası açılmasını talep etti.

Donald Trump hakkında 'Cumhurbaşkanına hakaret'ten suç duyurusu

ABD Başkanı Donald Trump hakkında AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a hitaben yazdığı 9 Ekim tarihli mektupla ilgili olarak suç duyurusunda bulunuldu.

Trump’ın mektuptaki ifadelerinin “Cumhurbaşkanına hakaret” içerdiği iddiasıyla Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunan isim ise Gaziantep Barosu avukatlarından Şıh Mehmet Kurtoğlu oldu.

Trump hakkında suç duyurusunda bulunan Kurtoğlu, dilekçesine bahse konu olan mektubu da ekledi. Kurtoğlu, suç duyurusunda mektubun içeriğinin TCK’nın 299 ve 301 maddelerinde tanımlanan suçları oluşturduğunun aşikar olduğuna dikkat çekti.

KAMU DAVASI TALEBİ

Belirtilen hususlardan dolayı Trump hakkında gerekli soruşturmanın açılması gerektiğini vurgulayan Kurtoğlu dilekçesinde, “Donald Trump hakkında gerekli soruşturmanın yapılarak, Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni, Devletin kurum ve organlarını aşağılama, Cumhurbaşkanına Hakaret Suçlarından cezalandırması istemiyle kamu davası açılmasının uygun olacağı kanaati ile iş bu dilekçeyi takdirlerinize sunma gereği hasıl olmuştur” ifadelerini kullandı.