'Şaaak'çı ekonomist krizle korkuttu: Uyarıyorum...

Yazar ve ekonomist Necmettin Batırel, İstanbul'da AKP'nin kaybetmesi durumunda ülkenin bir krize sürüklenebileceğini öne sürdü, kararsız seçmenleri "Fiyatlar zirveye çıkacak. Dolar patlayacak. Borsa çökecek. İşsiz kalacak, ailen dağılacak, sefil olacaksın. Çocukların sokaklarda heder olacak!" diye korkutarak AKP'yi destekleme çağrısı yaptı.

'Şaaak'çı ekonomist krizle korkuttu: Uyarıyorum...

Işıkçılar tarikatının yayın organı, AKP’ye yakın Türkiye gazetesinin “ekonomiden anlayan yazarı” Necmettin Batırel, 2017 yılında CNN Türk’te katıldığı programda döviz kurunun artmasını önlemek için verdiği “tavsiyelerle” gündeme gelmişti.

Batırel söz konusu programda “Ben olsam dolar rezervinden 10 milyar doları şakkadanak satarım! Şaşırır millet! Arkadan şak bir 10 milyar dolar daha satarım! 20… yetmedi! Bir 10 daha! 30… Biter zati çil yavrusu gibi dağılır millet” ifadelerini kullanmıştı.

Batırel bugünkü köşe yazısında ise İBB Başkanlığı seçimleri için AKP’nin desteklenmesini isterken, seçimlerin kaybetmesi durumunda bir kriz olasılığından bahsedip halkı ekonomik kaosla korkuttu.

Yandaş Batırel, atasözleri ve deyimlerle “süslediği” korkulu senaryo tadındaki yazısında kararsız seçmenleri uyardığını belirtip “Ülke krize sürüklenirse en büyük darbeyi ilk sen yiyeceksin. Fiyatlar zirveye çıkacak. Dolar patlayacak. Borsa çökecek. İşsiz kalacak, ailen dağılacak, sefil olacaksın. Çocukların sokaklarda heder olacak!” dedi.

Halihazırda zaten saydığı zorluklarla boğuşan emekçileri AKP’ye oy vermeleri için korkutmaya çalışan Batırel’in sözleri ‘AKP tipi ekonomist’in vatandaşın ekonomisiyle bir ilgisinin olmadığını da ortaya koydu.

İşte Batırel’in ‘Sahip çık!’ başlıklı yazısında ilgili bölüm:

“İstanbul kaybedilirse bayram edecekler.
Kararsız seçmenleri uyarıyorum!
Ülke krize sürüklenirse en büyük darbeyi ilk sen yiyeceksin.
Bütün kazandıklarını geri vereceksin.
Fiyatlar zirveye çıkacak. Dolar patlayacak. Borsa çökecek.
İşsiz kalacak, ailen dağılacak, sefil olacaksın.
Çocukların sokaklarda heder olacak!
Son pişmanlık fayda vermez. Namludan çıkan kurşun geri dönmez.
Pireye kızıp yorgan yakma, ülkeni ateşe atma, treni kaçırma!
Türk ekonomisi toparlanırken, Merkez Bankası rezervleri artarken, enflasyon düşüşe geçerken, reel sektörün borcu azalırken, hisse senetleri kapışılırken, Türk Lirası güçlenirken, faizler düşüşe geçerken, ihracat zirveye ulaşırken, dış ticarette cari açıktan, cari fazla verir hâle gelirken;
Hainlerin ekmeğine yağ sürme. Huzuru bozma.”