Doğa Koleji'nde eylemler sürüyor: Öğretmenler birçok kampüste iş bıraktı

Aylardır ücretlerini alamayan Doğa Koleji öğretmenleri bugün bir kez daha dersleri boykot ederek haklarını istedi.

Doğa Koleji'nde eylemler sürüyor: Öğretmenler birçok kampüste iş bıraktı

124 kampüsündeki 80 bini aşkın öğrencisi ve 13 binden fazla personeliyle Türkiye’nin en büyük özel okulu olan Doğa Koleji’nde çalışan eğitim emekçileri uğradıkları hak gasplarına karşı eylemlerini sürdürüyor.

Aylardır maaşları ödenmemesi nedeniyle iş bırakarak derslere girmeme kararı alan öğretmenler, dün akşam saatlerinde sosyal medyadan yaptıkları açıklamayla bugün de derslere girmeyeceklerini duyurmuştu.

Okulun patronlarının bugün de oyalayan tutumuna devam etmesi karşısında öğretmenler bu kararını bugün okulun Ankara, İstanbul, Kocaeli ve daha birçok ildeki kampüslerinde boykota giderek hayata geçirdi.

Kurumun Ataşehir’deki genel merkez binası önünde de toplanarak açıklama yapan öğretmenler, aylardır ücretlerinin ödenmemesiyle ilgili yönetimden halen doyurucu bir açıklama alamadıklarını ve bu şartlarda eğitim veremeyeceklerini bir kez daha ilan etti.

Velilerin de destek verdiği açıklamanın ardından bir öğretmen, iş bırakma bildirimlerini yönetime sundu. Bildirim yazısında, İş Kanunu’nun 34. maddesi gereğince hakların kullanılacağı ve tüm mağduriyetler için ayrıca yasal yollara başvurulacağı bildirildi.