Doğa Koleji'nde eylemler genel müdürlüğe taşındı

Yüzlerce veli, öğretmenlere destek olmak için okulun genel merkezi önünde bir araya geldi.

Doğa Koleji'nde eylemler genel müdürlüğe taşındı

Çok sayıda ilde kampüsleri bulunan Doğa Koleji’nde öğretmenler, aylardır maaşları ödenmemesi nedeniyle eylem başlatmıştı.

Dün itibariyle derslere girmeyerek eyleme geçen öğretmenlere veliler de destek verdi.

Ataşehir Doğa Koleji Genel Müdürlüğü önünde bugün saat 11.00’da toplanan yüzlerce veli, yaşanılan mağduriyetin bir an önce çözülmesini istedi. “Eğitim ticaret değil kamu hizmetidir”, “Nerede bu devlet?”, “Özel okullarda emek sömürülüyor”, “Teşvik ettiniz, teşvik olduk MEB nerede?” pankartları açan veliler “Yönetim buraya” sloganları attı.

Veliler okul önünde bir basın açıklaması yaptı. Açıklama şöyle:

“Doğa koleji okullarındaki ekonomik sıkıntılar ve kurumun satışı ile ilgili aylardır süren belirsizlik ne yazık ki devam ediyor.

Okulun sahibi, aylardır maaşlarını alamadan hayat mücadelesi veren öğretmenler ile diğer çalışanların ve çocuklarını bu eğitim kurumunda okutan biz velilerin seslerine kulaklarını tıkamış durumda.

Özel okullar Milli Eğitim Bakanlığımızca yürütülen yönetmelik ve bu yönetmelik hükümleri ile yönetilmek zorundadır. Dolayısıyla kurumun içinde bulunduğu ve aylar süren finansal sıkıntılar sebebiyle eğitim öğretimde yaşanan aksaklıkları giderebilmek için bakanlıktan gerekli tedbirleri almasını beklemekteyiz.

Veliler olarak kurum yönetimi ile görüşmekteyiz ancak ucu açık belirsiz açıklamalarla veli, öğretmen ve çalışanların maalesef ki artık oyalandığını düşünüyoruz.

Doğa okullarında bu yıl üniversite sınavına hazırlanmakta olan yüzlerce çocuğumuz var ve bu süreçten olumsuz etkilenmeleri kaçınılmazdır. Akademik yönden çocuklarımızın hedeflerine ulaşamamaları okul sahibi ve okul yönetimini vicdanen rahatsız etmeyecek midir?

Öğretmenlerimiz mesleklerine duydukları saygı ve öğrencileri mağdur etmemek adına büyük bir özveri ile bugüne kadar yaşadıkları sıkıntılara katlanmışlardır.

Ancak artık ne biz velilerin ne de öğretmenlerimizin dayanacak gücü kalmıştır.

Aylardır satılacağından bahsedilen okulun satışı neden yapılamıyor?

Satış işleminin gerçekleşmemesi durumunda okul yönetimi 65.000 öğrenci ve 10.000’den fazla çalışanın mağdur olmaması için hangi tedbirleri almıştır?

Milli eğitim bakanlığımız bunca mağduriyet yaşanmaya devam ederken almayı düşündüğü herhangi bir tedbir var mıdır?

Sesimizin duyulması ve bu ülkenin umudu binlerce gencin aileleriyle beraber mağdur olmaması için ilgili tüm kurum ve kuruluşun bir an önce harekete geçmesini bekliyoruz.”