Savcı, halı saha için tartıştığı öğretmenleri topluca gözaltına aldırdı!

Diyarbakır'da bir savcının, halı sahada saat nedeniyle anlaşmazlık yaşadığı öğretmenleri gözaltına aldırdığı öğrenildi.

Savcı, halı saha için tartıştığı öğretmenleri topluca gözaltına aldırdı!

Diyarbakır Çermik’te halı sahaya 1 saat erken giden savcı, kendisinden önce maçları olan öğretmenleri sahadan çıkarmaya kalktı. Öğretmenler itiraz edince hepsini gözaltına aldırdı.

Dün akşam Diyarbakır Çermik’te gerçekleşen olay bir anda Türkiye’nin gündemi oldu. Halı saha maçı yapmak isteyen savcı saat 22.00-23.00 için rezervasyon yaptırdı. Savcının öncesinde ise 21.00-22.00 rezervasyonu öğretmenlere aitti.

Öğretmenler, maç saati halı sahaya girip ısınmaya başladılar. Bu sırada saati karıştıran savcı halı sahaya geldi. Kendi saatlerinin 21.00-22.00 olduğunu düşünen savcı arkadaşları ile birlikte sahaya girip öğretmenleri çıkarmaya çalıştı.

GBT YAPTIRIP GÖZALTINA ALDIRDI

Öğretmenlerin maça başlamasından kısa bir süre sonra savcının emniyet yetkililerini çağırmasıyla maç devam ederken kimlik tespiti yapılacağının söylenmesiyle maç yarıda kesildi. O sırada kimlikleri yanında olmayan öğretmenler polis otolarını bindirilip İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. 1 saate yakın emniyette bekletilen öğretmenler daha sonra serbest bırakıldı.

BAKANLIK’TAN TEPKİ

Yaşanan olay üzerine Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mustafa Safran ve Personel Genel Müdürü Hamza Aydoğdu sosyal medyada bir açıklama yaptı.

Mustafa Safran, “Öğretmenler bu ülkenin üvey evladı değildir, sahipsiz hiç değildir” derken, Hamza Aydoğdu da, “Diyarbakır’da 14 öğretmenimiz halı sahada maç yaparken gözaltına alınmıştır. Adalet, şahsi ve ihtiraslar için kullanılamaz. Öğretmenlerimize reva görülen bu muameleyi kınıyorum. Öğretmenler, toplumun çimentosudur; itibarlarının zedelenmesi kabul edilemez” dedi.

Hamza Aydoğdu da, “Diyarbakır’da 14 öğretmenimiz halı sahada maç yaparken gözaltına alınmıştır.Adalet,şahsi ihtiraslar için kullanılamaz;öğretmenlerimize reva görülen bu muameleyi şiddetle kınıyorum. Öğretmenler,toplumun çimentosudur;itibarlarının zedelenmesi kabul edilemez” ifadelerini kullandı.