Diyarbakır'da seçim protestosuna TOMA'lı müdahale

Diyarbakır’da HDP’nin YSK’nin KHK kararına karşı yapmak istediği basın açıklamasına tazyikli suyla müdahale etti.

Diyarbakır'da seçim protestosuna TOMA'lı müdahale

Diyarbakır’da Bağlar ilçesinde belediye başkanlığı mazbatasının YSK kararıyla AKP’li adaya verilmesine karşı HDP’lilerin yapmak istediği basın açıklaması polis müdahalesiyle karşılaştı.

Bağlar’daki Koşuyolu Parkı’nda yapılamak istenen basın açıklaması için HDP milletvekilleri Musa Farisoğulları, Remziye Tosun, Semra Güzel ve Saliha Aydeniz’le birlikte bir grup parka geldi. Ancak polis müdürü, HDP’li vekillere valiliğin yasaklama kararı gerekçesiyle açıklamaya müsaade etmeyeceklerini söyledi. Karara karşı çıkan HDP’liler, polis müdahalesine maruz kaldı.

Mezopotamya Ajansı‘nın aktardığına göre TOMA’yla yapılan müdahalede gruplar birlikte HDP’li vekiller de hedef alındı. TOMA müdahalesi sonucunda HDP’li vekil Remziye Tosun, sert bir şekilde yere düştü. HDP’li vekiller ve yurttaşlar, Tosun’a müdahalede ettiği sırada TOMA’nın müdahalesi de devam etti. Bu sırada HDP’li vekil Musa Farisoğulları da darp edildi. Farisoğulları da gözünden yaralandı. Çağrılan ambulansı bekleyen HDP’li vekiller çevik kuvvet polisleri tarafından coplu saldırıya uğradı. Ambulansın gelmesiyle sağlık ekiplerinin Tosun’a müdahale ettiği sırada TOMA’dan tekrardan tazyikli su sıkıldı. HDP’li Tosun, ambulans ile bir özel hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Tosun’un bilinci açık olduğu belirtildi. HDP’li Farisoğulları da aynı hastanede tedavi altına alındı.