Diyarbakır'da jandarma komutanı ve diğer rütbeliler, uyuşturucu kaçırırken yakalandı

Diyarbakır’ın Lice Merkez Jandarma Karakol Komutanı’nın da aralarında bulunduğu 4 rütbeli asker, uyuşturucu ticareti yaptıkları gerekçesiyle tutuklandı.

Diyarbakır'da jandarma komutanı ve diğer rütbeliler, uyuşturucu kaçırırken yakalandı

Yaygın medyada yer bulmayan skandal, geçtiğimiz haftalarda Diyarbakır’ın Lice ilçesinde yaşandı.

Lice Merkez Jandarma Karakol Komutanı ve 3 uzman çavuşun içinde bulunduğu araç, Diyarbakır istikametine seyir halindeyken, Sur ilçesine bağlı Mermer Jandarma Karakolu kontrol noktasında durduruldu. Dört askeri gözaltına alan jandarma ekipleri, araçta detaylı arama yaptı.

Yapılan aramada, aracın bagaj kısmında yaklaşık 8 kilo esrar ele geçirildi. Gözaltına alınan 4 asker, ilk ifadelerinin ardından sorgulanmak üzere Diyarbakır’a gönderildi. Askerlerin, Lice’den aldıkları esrarı Batı illerine sevk etmek üzere yola çıktıkları iddia ediliyor.

Lice’de gözaltına alınan 4 asker, çıkarıldıkları Sulh Ceza Hakimliği’nce tutuklandı.

MUHTARLAR KAYIP

Independent Türkçe‘de yer alan habere göre, tutuklanan askerlerden birinin suçunu itiraf etmesiyle soruşturma başka bir boyut kazandı. Askerlerin iki muhtar ve bazı köylülerle işbirliği yaptığı, esrar maddesinin iki köy muhtarı tarafından temin edildiği ve askerlere verildiği belirtildi.

Askerlerin tutuklanmasıyla dosyada adı geçen iki muhtar ile bazı kişiler kayıpları karıştı. Jandarma ve polis ekipleri, ismi geçen muhtar ve sivil kişilerin bulunması için çalışma başlatırken, askerlerin ilçede görevli iki muhtarla uzun süreden beri işbirliği içerisinde oldukları belirtildi.

Askerlerin, Lice’den aldıkları esrar maddesini Diyarbakır’a getirmekle görevli oldukları, batı illerine ise muhtarların sevk ettiği ifade edildi.

Bu arada görev yerleri Lice olan askerlerin sık sık Diyarbakır’a gelerek pavyona gittikleri, uzman çavuşlardan birinin kısa süre içinde lüks bir Mercedes araç aldığı öğrenildi.

İstihbarat birimlerinin de dikkatini çeken bu durum nedeniyle şahsıların takip edildiği de ileri sürüldü.