Diyarbakır'a kayyım yapılan Vali: Mahşeri vicdanı yaralayıcı uygulamalar yapılmıştır

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne kayyım olarak atanan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, kararı savunurken "mahşeri vicdanı yaralayan uygulamalar"dan bahsetti.

Diyarbakır'a kayyım yapılan Vali: Mahşeri vicdanı yaralayıcı uygulamalar yapılmıştır

İçişleri Bakanlığı kararıyla görevden alınan HDP’li Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı’nın yerine kayyım olarak atanan Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, karara ilişkin açıklamasında “mahşeri vicdan”dan söz etti.

Belediye binasında konuşan Güzeloğlu, kayyım uygulamasını savunduğu açıklamasında “Seçim sürecinden bugüne devam eden, halkımızın gözü önünde olan bir dizi vicdanları yaralayacağı, kabul edilemez uygulamalar gerçekleşmiştir. Aziz şehitlerimizin yakınlarının iş akitlerinin feshedilmesi, belediyede daha önce hizmet almış birçok kamu görevlisinin yerlerinin haksız değiştirilmesi, yargı kararı olmasına rağmen göreve iade edilmemeleri, terörden yargılananların belediyede görevlendirilmesi, eş başkanlık uygulamasının hayata geçirilmesi, imar planlarında yapılan cami imar planlarının iptal edilmesi gibi mahşeri vicdanı yaralayıcı bir dizi uygulamalar yapılmıştır.” dedi.

Güzeloğlu, “Bugünden başlayarak başkan vekilliği görevimizde devletin bütünsel organizasyonun parçası belediyenin Diyarbakır’da tüm vatandaşlarımıza hizmet konusunda sorumluluk sahibiyiz. Diyarbakır’ın her meselesine bütün çalışanlarımızla hizmet götürmeye çalışacağız.” ifadelerine yer verdi.