Diyanet'ten onaylı tarikat külliyesi: Bu şehir, Taliban şehri mi olacak?

Sadece Suriyeli işçilerin çalıştırıldığı 67 bin metrekarelik alan üzerinde yükselen inşaata devam ediliyor.

Diyanet'ten onaylı tarikat külliyesi: Bu şehir, Taliban şehri mi olacak?

Suriye merkezli Haznevi tarikatının, müftülüğün de onayı ile Gaziantep’te yaptırdığı devasa külliyesinin inşaası sürüyor. yaptırıyor. İnşaatta sadece Suriyeli işçilerin çalıştığı belirtiliyor.

Şehitkamil İlçesi Karpuzkaya Köyü yakınlarında, 67 bin metrekarelik alan üzerine yapılan külliye, Şehitkamil Belediye Meclis Toplantısı’nda da tartışıldı. CHP’li Meclis Üyesi Ali Güdücü, “Gaziantep’e ne faydası olacak? Biz bu tarikatlardan çok çekmedik mi? Bu şehir, Taliban şehri mi olacak?” diye sordu.

Sözcü‘den Ali Ekber Ertürk’ün haberine göre, Şehitkamil Belediye Başkanı AKP’li Rıdvan Fadıloğlu ise “Müftülük onay vermiş, inşaatın ruhsatı var. Daha önceki dönemde mevzi imar planı olarak yapılmış bir yer. Buranın ruhsatını verdik, imara uygun yapılmış bir projenin ruhsatını vermemek gibi bir hakkım yok” dedi.

Gaziantep’te de çok sayıda müridi bulunan Haznevi Tarikatı’nın “şeyh” Muhammed Haznevi yılda en az bir kez Türkiye’ye gelip, tarikatının zikir törenlerini yönetiyordu. Geçen yıl ölen Muhammed Haznevi’nin yerine oğlu tarikatın başına geçti.