'Diyanet'in Köln toplantısına 2 Müslüman Kardeşler üyesi de katıldı'

Alman basını, Almanya’nın gözlem altında tuttuğu Müslüman Kardeşler’e üye ve ‘radikal İslamcı' olarak tanımlanan iki şahsın, Diyanet’in Köln’deki bir konferansına katıldığını iddia etti.

'Diyanet'in Köln toplantısına 2 Müslüman Kardeşler üyesi de katıldı'

Alman basını, Almanya’nın gözlem altında tuttuğu Müslüman Kardeşler’e üye ve ‘radikal İslamcı’ olarak tanımlanan iki şahsın, Diyanet’in Köln’deki bir konferansına katıldığını iddia etti.

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) ve Diyanet İşleri Başkanlığı geçtiğimiz hafta Köln’deki Merkez Camisi’nde ‘Avrupalı Müslümanların İkinci Buluşması’ adlı bir konferans düzenlemişti. 17 ülkeden 100 temsilcinin katıldığı konferansta Avrupalı Müslümanların geleceği konuşulurken, bu toplantıya iki radikal islamcının katıldığı iddia edildi.

Deutsche Welle’nin haberine göre, Kölner-Stadt Anzeiger gazetesi, konferansa Müslüman Kardeşler örgütünün ileri gelenlerinden ‘‘iki radikal İslamcı’nın da katıldığını yazdı.

Haberde Müslüman Kardeşler’in gözlem altında tututulduğu da belirtilirken, Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaletindeki her on camiden birinin Anayasayı Koruma Teşkilatı (Federal İstihbarat Teşkilatı) tarafından izlendiği hatırlatıldı.

DİTİB’in Köln’deki Merkez Camii’inde Diyanet ile birlikte düzenlediği “Avrupalı Müslümanların İkinci Buluşması”nın üç gün sürdüğü ve Avrupa’da yaşayan Müslümanların geleceğinin ele alındığı yazıldı. DİTİB’e göre konferansa 17 ülkeden 100 temsilci katıldığı belirtilirken, gazete Müslüman Kardeşler üyesi iki radikal İslamcının da etkinlikte olduğunu yazdı.

Gazete, Kuzey Ren-Vestfalya eyaleti İçişleri Bakanlığı’nın Mısır kökenli Müslüman Kardeşler örgütünü gözlem altında tuttuğunu da yazdı.

Katolik Haber Ajansı’nın (KNA) eyalet İçişleri Bakanlığı çevrelerine dayandırdığı haberinde, eyaletteki yaklaşık 850 cami derneğinden 109’unun iç istihbarattan sorumlu Anayasayı Koruma Teşkilatı tarafından izlendiği belirtilmişti. İzlenen camilerden 38’inin ise İslamcıların veya Müslüman Kardeşlerin etkisi altında olduğundan kuşku duyulduğu bildirilmişti. Anayasayı Koruma Teşkilatı’nın tahminlerine göre, Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde radikal İslamcıların sayısı artış gösterdi.