Diyanet yöneticisinden skandal sözler: Müslüman alkol satan yerden alışveriş yapmaz

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Mehmet Kapukaya, Yeni Akit'e skandal bir açıklamada bulunarak; 'Duyarlı bir Müslüman Allah'ın yasakladığı alkolün ya da haram maddelerin satıldığı bir yerden alışveriş yapmaz' dedi.

Diyanet yöneticisinden skandal sözler: Müslüman alkol satan yerden alışveriş yapmaz

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Mehmet Kapukaya, kurbanlık alacak vatandaşların alkol satışı yapan yerlerden bu alışverişi yapmamaları konusunda açıklama yaptı.

Yeni Akit’e yaptığı açıklamada “Duyarlı bir Müslüman Allah’ın yasakladığı alkolün ya da haram maddelerin satıldığı bir yerden alışveriş yapmaz” diyen Kapukaya, şöyle devam etti:

“Cenab-ı Hak Kur’an-ı Kerim’de şöyle buyurmuştur: ‘Ey iman edenler. Şüphesiz ki içki, kumar, dikili taşlar, fal okları şeytan işi birer pisliktir. Bunlardan kaçınarak uzak durun ki feraha eresiniz.”

MÜSLÜMAN ALKOL SATAN YERDEN KURBAN ALIŞVERİŞİ YAPMAZ

Müslümanlara, kurban alışverişinde alkollü satış yapan bazı zincir marketlerden uzak durmaları “tavsiye”sinde bulunan Kapukaya, şunları söyledi:

İnsanlar, Cenab-ı Hak’kın kaçının dediği bir yerden alışveriş yapıyorlarsa bu doğru bir tercih değildir. Tabii ki kurbanlık alışverişi için de doğru bir tercih değildir. Müslümanların kurban alışlarında buraları tercih etmemeleri gerekir.

Müslümanların Cenab-ı Hak’kın yasakladığı bir şeye parasal anlamda destek olmaması lazım. Her Müslüman ticarette dikkatli davranarak temiz ve düzenli olmalı.