Diyanet 'kulak zarlarını patlatan' ezanlar için harekete geçecek

"Temennimiz DİB’in iyi niyetinin bir an önce uygulamaya dönüşmesidir. Çünkü önceki yönetim de iyi niyetliydi hatta genelge bile yayınladı ama uygulanmadı!"

Diyanet 'kulak zarlarını patlatan' ezanlar için harekete geçecek

Star yazarı ve eski AKP’li vekil Resul Tosun, geçtiğimiz haftalarda kaleme aldığı bir köşe yazısında, ezanların yüksek sesle okunmasından rahatsız olması nedeniyle Diyanet’e çağrı yapmıştı.

Ezanın “dinleyene huzur vereceği yerde kulak zarlarını patlatan bir eziyete dönüştüğünü” belirttiği yazısında, “Türkiye genelinde hoparlörleri sonuna kadar açmak gibi bir hastalık var maalesef” diyen Resul Tosun, ezanın insanın beden ve ruh sağlığına zarar vermeyecek düzene kavuşturulmasının Diyanet’in sorumluluğunda olduğunu yazmıştı.

Tosun bugünkü “Diyanet’in ezan hassasiyeti!” başlıklı yazısında sözkonusu sorunu Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a bir araya geldiği bir buluşmada hatırlattığı açıkladı. Tosun’un aktardığına göre Erbaş ise bununla ilgili olarak “duruma müdahil olmanın” gerekliliğini vurguladı.

Erbaş ve Diyanet yönetimi için “Ezan konusunda kararlılıklarını buradan özellikle yazmak istedim çünkü toplumun bu konuda büyük beklentisi var.” diyen Tosun, “Temennimiz DİB’in iyi niyetinin bir an önce uygulamaya dönüşmesidir. Çünkü önceki yönetim de iyi niyetliydi hatta genelge bile yayınladı ama uygulanmadı!” ifadelerini kullandı.