Diyanet Başkanından 'bayram' fetvası: 'Şeker Bayramı' denilmesi hafiflik getiriyor

AKP'nin laikliği adım adım tasfiye etmesi sürecinde ana aparat olarak görev yapan Diyanet İşleri Başkanlığının yeni derdi, Ramazan Bayramı'na 'Şeker Bayramı' denilmesi oldu.

Diyanet Başkanından 'bayram' fetvası: 'Şeker Bayramı' denilmesi hafiflik getiriyor

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, resmi Twitter hesabından mesaj yayımlayarak ” Ramazan Bayramı’nın Şeker Bayramı diye ifade edilmesi yanlıştır. Şeker Bayramı diye bir bayram yoktur.” dedi.

Mesajında “Bu bayram, Ramazan Bayramı’dır ve bir ibadettir.” diyen Erbaş, “Böyle bir ifade Ramazan’ın kutsiyetine hafiflik getiriyor. Bu şekilde kullananlar bundan vazgeçsinler” ifadelerini kullandı.

Bayramın tatil olarak görülmesine tepki gösteren Diyanet İşleri Başkanı “Bu bir ibadettir. Büyüklerimizi, sevdiklerimizi ziyaret edelim. Hatırı sorulmamış hiçbir hasta, gönlü alınmamış hiçbir yaşlı bırakmayalım. Yetimlerin, gariplerin, kimsesizlerin tebessümleriyle bayramımıza bir kat daha anlam katalım” ifadelerine yer verdi.

Erbaş ve başında olduğu Diyanet İşleri Başkanlığı, Ramazan Bayramı öncesi İstanbul Yenikapı’da AKP’nin mitingine dönüşen ‘Enderun usulü teravih’ denen namazını organize ederek iktidarın aparatı olduğunu yeniden göstermişti.