Diyanet baklayı çıkardı: Tahsil arttıkça dindarlık azalıyor

Diyanet'in ücretsiz dağıttığı kitapta, "“Seküler alanlarda yüksek tahsil yapmanın dini inanç ve ibadetler üzerinde olumsuz etki yaptığı tespit edilmiştir” denildi.

Diyanet baklayı çıkardı: Tahsil arttıkça dindarlık azalıyor

Laiklik karşıtlığının merkezi durumundaki Diyanet İşleri Başkanlığı, öğrencilere ücretsiz dağıttığı “Peygamber ve Gençlik” kitabı aracılığıyla “eğitim ile dindarlık arasında ters yönlü ilişki”den yakındı.

Eğitim seviyesi yükseldikçe dinden uzaklaşıldığını savunan kitapta, “Seküler alanlarda yüksek tahsil yapmanın dini inanç ve ibadetler üzerinde olumsuz etki yaptığı tespit edilmiştir” denildi.

“ÜNİVERSİTELİLER DAHA AZ İBADET EDİYOR”

Birgün’den Mustafa Mert Bildircin’in haberine göre, kitapta, üniversiteli olmayan gençlerin üniversitelilere kıyasla daha düzenli ibadet ettiği belirtildi.

Üniversite öğrencilerinin diğerlerine oranla yüzde 8 daha az ibadet ettiğini öne süren kitapta, “Tahsil ile dindarlık arasında ters yönlü bir ilişkiden bahsedilebilir. Seküler alanlarda yüksek tahsil yapmanın genel anlamda dindarlık, özelde dini inanç ve ibadetler üzerinde olumsuz etki yaptığı tespit edilmiştir” ifadeleri kullanıldı.