DİSK İzmir'de 15-16 Haziran eylemi düzenliyor

DİSK, 15-16 Haziran direnişinin yıl dönümünde "İşten atılan işçilerle birlikte 15-16 Haziran'ı anıyoruz" diyerek Aliağa Demokrasi Meydanı'nda eylem yapacak.

DİSK İzmir'de 15-16 Haziran eylemi düzenliyor

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Ege Bölge Temsilciliği ve bağlı sendikalar, 15-16 Haziran Büyük İşçi Direnişinin 49. yıl dönümünde Aliağa Belediyesinde işten çıkartılan toplam 122 işçi ile birlikte eylem düzenleyecek.

İşten atılan işçilerle birlikte 15-16 Haziran’ı anıyoruz” diyerek düzenlenecek eylem 14 Haziran Cuma günü saat 18.00’de Aliağa Demokrasi Meydanı’nda gerçekleşecek.

Sınıf Tavrı ile İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası (İYİ-SEN) İl Temsilciliği de eyleme destek vermek üzere alanda olacak.

İYİ-SEN İl Temsilcisi Berk Aktürk, haksız şekilde işten atılan ve direnişte olan Aliağa Belediyesi işçileri başta olmak üzere ülkenin dört yanında emek gaspına karşı mücadele eden işçilerle dayanışmak için Sınıf Tavrı ve İYİ-SEN olarak eylemde yer alacaklarını belirtti.

Öte yandan DİSK’in İstanbul Kartal’da kıdem tazminatı ve emeklilik hakkına karşı yapacağı büyük mitingin hazırlıklıkları da sürüyor.