Dışişleri Bakanlığı'ndan Arap Birliği'ne tepki

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Arap Birliği tarafından Suriye'nin kuzeydoğusuna yönelik başlatılan harekatın 'işgal ve egemenliğe saldırı' olarak nitelendirilmesine tepki gösterdi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan Arap Birliği'ne tepki

Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmet Ebu Gayt, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeydoğusuna yönelik başlattığı ‘Barış Pınarı Harekâtı’nı “Arap ülkesinin işgali ve egemenliğine saldırı” olarak nitelendirmişti.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Arap Birliği’nin açıklamasına ”Arap Ligi Genel Sekreteri’nin Suriye’nin toprak bütünlüğüne kasteden bir terör örgütü yerine ülkemizi işgalci olarak suçlaması, bu örgütün suçlarına ortak olmak ve Arap dünyasına ihanet etmektir” sözleriyle tepki gösterdi.

Sözcü Aksoy’un açıklaması şöyle:

”PYD/YPG/PKK terör örgütünün etnik temizlik politikasının ve insanlığa karşı işlediği suçların ilk ve en büyük mağduru Suriyeli Araplar olmuştur. Yüzbinlerce Arap, PYD/YPG/PKK tarafından Fırat’ın doğusundaki evlerinden ve topraklarından sürülmüştür.

Arap dünyasının ve Arap sokağının sesi olması gereken Arap Ligi Genel Sekreteri’nin, Suriyeli Arapların hak ve hukukunu savunmak yerine, Suriye’de Araplara karşı işlenen suçların müsebbiplerine ve ‘Arap vatanını’ parçalamaya çalışan teröristlere arka çıkması ibret vericidir.

Barış Pınarı Harekatı, BM Şartı’nın 51. maddesi çerçevesinde Türkiye’nin meşru müdafaa hakkı bağlamında yürütülmektedir.

Başta Kudüs olmak üzere, Ortadoğu ve Kuzey Afrika coğrafyasında yüzbinlerce insanı etkileyen gayri meşru uygulamalar ve mezalim karşısında sesi çıkmayan Arap Ligi Genel Sekreteri’nin Suriye’nin toprak bütünlüğüne kasteden bir terör örgütü yerine ülkemizi işgalci olarak suçlaması, bu örgütün suçlarına ortak olmak ve Arap dünyasına ihanet etmektir.”