Dışişleri Bakanlığı: Hafter unsurları meşru hedef haline gelecektir

Geçtiğimiz hafta Türkiye'ye ait İHA düşürdüğünü iddia ederek Türkiye'ye savaş açtığını belirten Libya Ulusal Ordusu komutanı Halife Hafter güçlerine Dışişleri Bakanlığı'ndan cevap geldi. Dışişleri Bakanlığı, Türk vatandaşı 6 kişinin alıkoyulmasına yönelik olarak Hafter güçlerine serbest bırakın çağrısında bulundu ve "Aksi takdirde Hafter unsurları meşru hedef haline gelecektir" dedi.

Dışişleri Bakanlığı: Hafter unsurları meşru hedef haline gelecektir

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan son dakika açıklamasında, “Libya’da Hafter’e bağlı illegal milis güçler tarafından 6 vatandaşımızın alıkonulması haydutluk ve korsanlık niteliğinde bir eylemdir. Vatandaşlarımızın derhal serbest bırakılmalarını bekliyoruz. Aksi takdirde Hafter unsurları meşru hedef haline gelecektir” ifadeleri kullanıldı.

UÇAK DÜŞÜRÜLDÜĞÜ İDDİA EDİLMİŞTİ

Haftaiçi Libya Ulusal Ordusu komutanı General Halife Hafter’in komutasındaki ordunun sözcüsü canlı yayında bir Türk uçağını düşürdüklerini açıklamıştı. Sözcü Türkiye’ye ait hava ve deniz araçlarının artık hedef haline geldiğini belirtmişti. Açıklamanın ardından Türkiye’ye ait bir İHA’nın vurulduğu öne sürüldü.