Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: 31 Mart öncesi gibi bütün adaylar eşit haklara sahip olmalı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "31 Mart'tan önce olduğu gibi tüm adayların eşit haklara sahip olması gerekiyor.'' açıklamasında bulundu.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: 31 Mart öncesi gibi bütün adaylar eşit haklara sahip olmalı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ankara’da Kırgızistan Dışişleri Bakanı Çıngız Aydarbekov ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Çavuşoğlu toplantıda gerçekleştirdiği konuşmasında “Türkiye’nin Birleşmiş Milletlere kaydettirdiği kıta sahanlığı var. Türkiye’nin sondaj çalışmalarına kimsenin karşı çıkmaması gerekiyor” sözlerine yer verdi.

Çavuşoğlu’nun konuşmasından öne çıkan kısımlar şöyle:

”Yargı kararına herkes saygı duymalı. Yetkisi olmayan kişiler sandıkta görev yaptı. Gerek AK Parti gerek diğer partiler itirazlarda bulundular. Biz YSK’nın verdiği tüm kararları saygıyla karşıladık. Hukuku hiçe sayarak açıklama yapanları şiddetle kınıyorum.”

‘DİĞER ÜLKELERDE DE SEÇİMLER YENİLENİYOR’

”Partiler arası dayanışma gereği açıklama yapma gereği duyan siyasiler için söylüyorum. Teknik bakımdan çok vahim açıklamalar görüyoruz. Karara karşı açıklamalarda herkes dikkatli olmalı. Açıklamalarda çok vahim hatalar var. Diğer ülkelerde de seçimler yenilenebiliyor. Dayatma ve çifte standarda prim vermeyiz.

‘HALKIN KARARINA SAYGI DUYUYORUZ’

”31 Mart’tan önce olduğu gibi tüm adayların eşit haklara sahip olması gerekiyor. Seçim günü de şeffaf bir seçim olmasını istiyoruz. 23 Haziran’da kararı İstanbul halkı verecek. Biz yine onların kararına saygı duyuyoruz.”

KIBRIS AÇIKLAMASI

”Kıta sahanlığında sondaja kimse karşı çıkmamalı. Kıbrıs Türk halkının da hakları var.”

”Türkiye olarak görevimiz Kıbrıs Türk halkının hakkını korumaktır. Kıta sahanlığı içinde istediğimiz yerde sismik araştırmamızı da yaparız sondaj çalışmalarımızı da yaparız. Önümüzdeki süreçte adımlarımızı atmaya devam edeceğiz..”