DEİK Gentes'i ortada bıraktı

Gentes Şirketler Grubunun 7 aydır maaşlarını ödenmediği inşaat işçileri 13 gündür eylemdeler. İşçiler bugün grubun patronu İzzet Ekmekçibaşı’nı başkanı olduğu Türkiye-Özbekistan İş Konseyinin bağlı bulunduğu DEİK önünde bir açıklama yaparak DEİK'e sorumluluklarını hatırlatmıştı. DEİK'ten konuya ilişkin bir açıklama yapıldı.

DEİK Gentes'i ortada bıraktı

Gentes Şirketler Grubunun Cezayir’deki otel projesinde çalışan ve 7 aydır maaşları ödenmeyen inşaat işçileri 13 gündür Bakırköy’de Dünya Ticaret Merkezi önünde direniyor.

İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası (İYİ-SEN) üyesi işçiler, grubun patronu İzzet Ekmekçibaşı’nın başkanı olduğu Türkiye-Özbekistan İş Konseyi’ni de bünyesinde bulunduran Şişli Esentepe’deki DEİK binası önünde öğlen saatlerinde bir basın açıklaması gerçekleştirmişti. İşçiler adına konuşma yapan İYİ-SEN Genel Başkanı Ali Öztutan, DEİK’in Gentes’e yurtdışında ticari destek verdiğine dikkat çekerek, yaşanan sömürüden DEİK’in de sorumluluğunun bulunduğunu vurgulamıştı.

 

Yapılan eylem üzerine DEİK bir açıklama yaptı:

“Basın ve Kamuoyunun Dikkatine:

Yurt dışındaki bir inşaat projesinde görev yapan ve maaşlarının ödenmediği gerekçesiyle hak arayışına giden İYİ-SEN üyesi bir grup çalışan, bugün saat 15:00’te söz konusu durumla ilgili bir basın açıklaması yapmak üzere kurumumuzun önünde bir araya gelmişlerdir.

Bilinmesini isteriz ki; Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) olarak, binlerce üyemiz arasında yer alan özel bir firmayla ilgili bu hadisenin, kurumumuz ile hiçbir ilgisi ve en ufak bir bağlantısı bulunmamaktadır.

Söz konusu basın açıklamasının muhatabı olmadığımızı belirtir ve yanlış anlaşılmalara meydan vermemek için yaptığımız bu açıklamayı kamuoyunun bilgilerine önemle sunarız.