Direnişçi Gentes işçilerine, Cargill ve Real işçilerinden destek

2 haftadır direnişlerini sürdüren Gentes işçilerine Cargill ve Real Market işçilerinden destek geldi.

Direnişçi Gentes işçilerine, Cargill ve Real işçilerinden destek

Gentes Şirketler Grubunun Cezayir’deki otel projesinde çalışan ve altı aydır maaşları ödenmeyen inşaat işçilerinin Bakırköy’de Dünya Ticaret Merkezi önünde sürdürdükleri direniş, bugün itibariyle 2 haftayı geride bıraktı.

Kış koşullarının etkisini göstermesine rağmen kararlılıklarından vazgeçmeyen İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası (İYİ-SEN) üyesi işçilerin direnişine önemli bir dayanışma ziyareti yapıldı. Nakliyat-İş Sendikası’nın desteğiyle, gasp edilen tazminat hakları için 28 aydır mücadelelerini sürdüren Real Market işçileri direnişçi işçileri ziyareti.

“Yaşasın sınıf dayanışması!”, “İnşaat işçisi yalnız değildir!” sloganları sloganları atan işçiler, Gentes işçilerinin mücadelesinde yanlarında olduklarını dile getirdi.

İşçilere bir destek mesajı da işe geri dönüş hakları için 595 gündür direnen Cargill işçilerinden geldi. Cargill işçileri bir video ile paylaştıkları mesajlarında “Çalıştıkları şirket tarafından alacakları gasp edilen Gentes işçilerinin direnişini 595 gündür direnen Cargill işçileri olarak selamlıyoruz. Birleşe Birleşe Kazanacağız” ifadelerini kullandı.

İYİ-SEN’DEN YENİ ÇAĞRI

Öte yandan İYİ-SEN, bugün Gentes patronunun başkanlığını yaptığı Özbekistan İş Konseyi Başkanlığının Şişli’deki genel merkezi önünde düzenleyecekleri basın açıklamasına çağrıda bulundu.

Çağrı açıklamasında “Gentes Şirketler Grubunun sahibi İzzet Ekmekçibaşı’nın başkanlık yaptığı Türkiye – Özbekistan İş Konseyi Başkanlığının genel merkezi önünde gasp edilen ücretlerimiz için bugün saat:15:00’da basın açıklaması gerçekleştireceğiz.” denildi.