Din öğretmenini 'Müslüman değil' diye hedef gösterdiler: Yüzde doksanı Müslüman olan bir ülkede...

Kuşadası'nda bir lisede din kültürü öğretmeni, "Hristiyan olduğu ve misyonerlik yaptığı" iddiasıyla Milli Gazete tarafından hedef alındı.

Din öğretmenini 'Müslüman değil' diye hedef gösterdiler: Yüzde doksanı Müslüman olan bir ülkede...

Aydın Kuşadası’nda bulunan Hasan Fatma Önal Anadolu Lisesi’nde, din kültürü ve ahlak bilgisi dersine giren öğretmen Esma B. K., , sosyal medya hesaplarından “misyonerlik çalışmaları yürüttüğü” iddiasıyla islamcıların hedefine oturdu.

Saadet Partisi’inin yayın organı Milli Gazete‘de yer alan haberde şu ifadeler kullanıldı:

“Aydın Kuşadası’nda bulunan Hasan Fatma Önal Anadolu Lisesi’nde, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersine giren ve sosyal medya hesaplarından misyonerlik çalışmaları yürüten Esma B.K. isimli öğretmen tepkilere yol açtı. Mason kuruluşu Rotary Kulübü’nü desteklemekle meşgul olan Milli Eğitim Bakanlığı’nın ise, ne zaman somut bir adım atacağı ise merak konusu…”

MİLLİ EĞİTİM’DEN ‘GEREKEN ADIM’ YANITI!

Gazetenin haberinde konuyla ilgili olarak Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden bazı yetkililere ulaşıldığı bildirildi. Buna göre ilgili yetkililer, “Hıristiyan öğretmenle alakalı gerekli adımların atılacağını” söyledi.

“NASIL MÜMKÜN OLABİLİR?”

Haber bir de yine Saadet’e yakın Şuurlu Öğretmenler Derneği Genel Başkanı Hamdi Sürücü’nün de yorumuna yer verildi. Sürücü’nün yanıtı ise adeta hem islamcı yobazlığın veciz bir örneği hem de zorunlu din derslerinin neden hukuksuz olduğunun kanıtı niteliğinde görülebilecek türden oldu:

“Yüzde doksanı Müslüman olan bir ülkede insanlara din eğitimi verecek insanların İslam ve Müslümanlıkla alakası olmaması kabul edilmez bir şey. Türkiye’de din dersi denince akla İslam gelir, bunun için de bu dersin öğretmeninin Hıristiyan olması gibi bir durum nasıl mümkün olabilir? Öğretmen atama sisteminde yanlışlıklar var. Öğretmenlik diploması alan her insan öğretmen olabiliyor. Öğretmenlik toplumu şekillendiren ve topluma yön veren bir meslek olduğu için burada seçici olmak çok önemli”