Dilipak'tan 'deprem' yazısı: Lût kavminin başına gelenleri biliyoruz

Deprem, sel başta, bazı hastalıklar aynı şekilde alenen işlenen bazı günahlarla da ilgili olabilir. Lût kavminin başına gelenleri biliyoruz.

Dilipak'tan 'deprem' yazısı: Lût kavminin başına gelenleri biliyoruz

Gerici Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, İstanbulluların korkuyla karşıladığı depreme ilişkin bir yazı yazdı. Dilipak depremi, ‘kıyamet alametleri arasında yer aldığını’ yazdı.

Dilipak, İstanbul’da yaşanan 5.8 büyüklüğündeki depremin ‘ilahi ikaz’ olarak değerlendirilebileceğini “‘Öyledir’ demem ama öyle de olabilir” ifadeleriyle tanımladı. Dilipak, ‘kıyamet alametleri’ arasında deprem gibi doğal afetlerin artacağı bilgisinin yer aldığını söyledi.

Gerici yayında “Deprem, sel başta, bazı hastalıklar aynı şekilde alenen işlenen bazı günahlarla da ilgili olabilir. Lût kavminin başına gelenleri biliyoruz.” ifadeleri yer aldı.

Dilipak’ın yazısının ilgili bölümü şu şekilde:

“Düşünüyorum da 28 Şubat’ta ‘Deprem bir ilahi ikazdır’ dediği için yargılanan gazeteciler vardı. ‘Öyledir’ demem ama öyle de olabilir! Riba, zulüm, zina, malın, paranın ve zamanın bereketini giderir. Deprem, sel başta, bazı hastalıklar aynı şekilde alenen işlenen bazı günahlarla da ilgili olabilir. Lût kavminin başına gelenleri biliyoruz. “Fil suresi” de bir başka ilahi cezadır.

Olaya dini açıdan baktığımızda bu bir ceza olabileceği gibi, kıyamet alametleri arasında kıyamete doğru deprem, şimşek ve hastalıkların artacağı da söyleniyor. Dikkat edelim. İnternetten bakarsanız afet olarak, deprem, sel baskınları, salgın hastalıklar ile günah ve azap/gazap ilişkilerini sorgulayabilirsiniz. Hem zaten değil mi ki, bu dünyada yaptığınız her şeyin, yapmanız gerekirken yapmadığınız her şeyin bu dünyada ve elbette ahirette de bir karşılığı vardır.”