Dilipak uyardı: Sonuçlar sonun başlangıcı olabilir

Akit yazarı Dilipak, yerel seçim sonuçları sonrası AKP'nin "hiçbir şey olmamış gibi" davranması durumunda tabanda ciddi bir çözülmenin başlayabileceğini söyledi.

Dilipak uyardı: Sonuçlar sonun başlangıcı olabilir

31 Mart yerel seçimleri sonrası AKP’nin resmi olmayan sonuçlara göre İstanbul ve Ankara da aralarında olmak üzere bazı büyükşehirleri kaybetmesine ilişkin Akit yazarı Abdurrahman Dilipak’tan uyarı yazısı geldi.

İktidara yönelik zaman zaman çeşitli başlıklarda getirdiği eleştirilerle bilinen Dilipak “Eğer bu sonuçlar iyi okunup, tabandan gelen sese kulak verilmezse bu sonuç sonun başlangıcı olabilir.” dedi. “Meydan okuma, aba altından sona gösterme, hiçbir şey olmamış gibi davranmak tabanda daha ciddi bir çözülmeye sebeb olabilir.” diyen Dilipak “Eğer bu çözülme başlarsa, tabanda yeni arayışlar gündeme gelebilir.” uyarısında bulundu.

Dilipak’ın “Sonuç bu” başlıklı yazısında ilgili bölüm şöyle:

Seçim süresince herkes kendi türküsünü söyledi. Halkın kafasındaki suali mukadderler cevabını bulmadı. Yolsuzluklar konusu konuşulmadı. Adalet konusu konuşulmadı, aile, gençlik konusu konuşulmadı. Üslub çok içaçıcı değildi. Hucurat 6, 9, 11 ve 12 açısından konuşmaları bir değerlendirin bakalım. “Beka sorunu” (!) gibi bir “sorun” tartışılıyordu. Öte yandan “aşk” ve “sevda” vardı. Bu şartlarda kime ne anlatabilirsiniz ki.

Bakın katılım bu kadar yüksek olmayacaktı. Seçmen baktı sandık gidiyor. AK Parti’yi uyaralım derken CHP başına alıp gidiyor, öğleden sonra AK Parti tabanında bir hareketlilik yaşandı. Yine de yüksek oranda iptal var. Bu iptal olayı CHP’de de yaşandı. Eğer bu sonuçlar iyi okunup, tabandan gelen sese kulak verilmezse bu sonuç sonun başlangıcı olabilir.

Bu sonucun doğru okunup, doğru yorumlanması ve çok geçmeden tabanın talepleri doğrultusunda adımlar atılması gerekir. Meydan okuma, aba altından sona gösterme, hiçbir şey olmamış gibi davranmak tabanda daha ciddi bir çözülmeye sebeb olabilir. Eğer bu çözülme başlarsa, tabanda yeni arayışlar gündeme gelebilir.

İstanbul’da sonuçlar AK Parti aleyhine kritik eşiğe gelince sahadan gelen sonuçların ekrana yansıması durunca bir şok spekülasyona sebeb oldu. Bu tür işlerin kimseye yararı yok. Söylenti kargaşanın ikiz kardeşidir. Bir şeyin şüyuu vukuundan beter olabilir.

Bu arada bu ittifakların ne getirip ne götürdüğü de tartışılacaktır. Kesinlikle getirileri de olmuştur, götürüleri de. Bunun hesabı yeniden yapılacak.”