Dilipak: İmamoğlu Babacan'ın partisine geçerse sürpriz olmaz

Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Ali Babacan'ın kurmaya hazırlandığı partiye geçmesi halinde bunun kendisi için sürpriz olmayacağını belirtti.

Dilipak: İmamoğlu Babacan'ın partisine geçerse sürpriz olmaz

Bir süredir AKP’den koparak yeni parti kurma hazırlıkları içinde olduğu sıkça haber olan isimlerden Ali Babacan’ın hareketine İBB Başkanlığına yeniden seçilen Ekrem İmamoğlu’nun da dahil olabileceği öne sürüldü.

İddiayı dile getiren ise Akit yazarı Abdurrahman Dilipak oldu. İmamoğlu’nun sağcı kimliğine dikkat çeken Dilipak, “Göreceksiniz İmamoğlu, TÜSİAD ile TİSK’le birlikte yürümeye çalışacak. Kadrosunu CHP’nin klasik isimleri arasından seçmeyecek. Daha sol değil, daha liberal bir politika izlemeye çalışacak.” dedi.

Ali Babacan’ın ANAP gibi bir parti kurma hazırlığı içinde olduğunu ve bu hazırlıkla 30 kadar vekilin ilgilendiğini dile getiren Dilipak, “İmamoğlu da oraya geçerse, benim için sürpriz olmaz!” dedi. Akit yazarı, benzer şekilde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın da CHP’de İmamoğlu öncülüğünde yaşanacak bir bölünmede yer alabileceğini belirtti.

Dilipak’ın “Siyasette yeni dengeler” başlıklı yazısında ilgili bölüm şöyle:

“CHP seçimi kazandı ama, sanırım başka bir şeyi kaybetti. CHP artık eski CHP değil. Bu bir gelişme de değil. Bir “Başkalaşım” sözkonusu. Hele CHP’nin seçim sarhoşluğu, AK Parti’de yenilginin oluşturduğu şokun etkisi geçsin çok şey olacak.

CHP, İmamoğlu ile birlikte artık sol ya da Atatürkçü bir parti değil. İstanbul ve Ankara tecrübesi CHP’yi bir yandan merkeze doğru sürüklerken, öte yandan kendi içinde kadrolaşma ve rant konusunda ciddi bir hesaplaşmanın eşiğine getirdi.

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce diye biri idi değil mi? Sesini duyuyor musunuz, unutuldu gitti. Şimdi Kılıçdaroğlu ile İnce arasındaki o liderlik kavgası yakında İmamoğlu ile Kılıçdaroğlu arasında yaşanacak.

Göreceksiniz İmamoğlu, TÜSİAD ile TİSK’le birlikte yürümeye çalışacak. Kadrosunu CHP’nin klasik isimleri arasından seçmeyecek. Daha sol değil, daha liberal bir politika izlemeye çalışacak.

Bu süreçte CHP önce HDP ve İyi Parti ile yollarını ayırabilir. Ardından CHP’de bir çözülme, bölünme, dağılma süreci başlayabilir. Bakarsınız İmamoğlu da bağımsız kalmış! Hatta eğer Babacan bir parti kurarsa, İmamoğlu da oraya geçerse, benim için sürpriz olmaz!

Birileri Babacan’ı ANAPvari, dört eğilimi içinde barındıran bir parti için ikna etmeye çalışıyor. Bu lobinin etki alanı içinde 30 kadar milletvekilinden söz ediliyor. Bunların ağırlığı AK Parti olsa da, aralarında CHP’den de, MHP’den de, İyi Parti’den de isimler olduğu söyleniyor.

Eğer CHP’de bir bölünme yaşanacak olursa, Ankara Anakent Belediye Başkanının bu yeni oluşuma katılması da sürpriz olmaz.”