Devletin gözü önünde Dipsiz Göl'ü yok edenlerin kimliği belli oldu

Biri inşaat, diğeri ise hafriyat sektöründe çalışan iki 'iş adamı', Trabzon'da faaliyet gösteriyor.

Devletin gözü önünde Dipsiz Göl'ü yok edenlerin kimliği belli oldu

Gümüşhane’deki 12 bin yıllık Dipsiz Göl’ü, Roma lejyonunun definesini aramak için kurutan iki işadamının kimliği ortaya çıktı.

Resmi makamlardan izinleri alıp kazıları yapanların Fatih Sözen ile Ahmet Canbakkal isimli işadamları olduğu öğrenildi.

Hürriyet‘ten Musa Kesler’in haberine göre göldeki kazıyı, resmi heyet huzurunda yapan ve biri inşaat, diğeri ise hafriyat sektöründe çalışan Sözen ve Canbakkal’ın Trabzon’da faaliyet gösteriyor. Dosyadaki kayıtlardan numarasına ulaşılan Fatih Sözen, kendisinin Alanya’da inşaat işleri yaptığını söyleyerek “Ben o iş adamı değilim. Sadece isim benzerliği” iddiasında bulundu.

Kazı yapılırken ilgili kanun gereği kazıya üç kişiden oluşan resmi bir heyetin de eşlik ettiği ortaya çıktı. Resmi heyet önünde yapılan kazı sonucunda herhangi bir ‘define’ bulunamadığı kayda geçirildi.

İZİN VEREN VALİLİKTEN ‘YOĞUN ÇALIŞMA’ TAAHHÜDÜ

Gümüşhane Valisi Kâmuran Taşbilek, bakanlığın başlattığı soruşturmanın devam ettiğini, Gümüşhane Üniversitesi’nden uzmanların da gölü ve çevresini incelemeye aldıklarını söyledi. Taşbilek, valilik ekiplerinin üniversiteden uzmanlarla birlikte gölü rehabilite etmek için yoğun bir çalışma yürüttüklerini de söyledi.