Devlet sanatçıları AKP'lileri eğlendirecek!

AKP Genel Merkezi’nde düzenlenecek yemekte devlet sanatçılarının sahne almaları için görevlendirilmesi tepki çekti.

Devlet sanatçıları AKP'lileri eğlendirecek!

AKP’nin düzenlediği Uluslararası Yerel Yönetimlerde 6’ıncı Kadın Şurası ATO Congresium’da bugün başladı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı toplantının ardından akşam katılımcılara AKP Genel Merkezi’nde bir yemek verilecek.

KESK’e bağlı Kültür Sanat ve Turizm Emekçileri Sendikası (Kültür Sanat-Sen) ise Genel merkezdeki yemek organizasyonunda devlet sanatçılarının görevlendirildiğini açıkladı.

Organizasyonda Devlet Halk Dansları Topluluğu, Devlet Klasik Türk Müziği Korosu ve Devlet Halk Müziği Korosu’nun görevlendirildiğini belirten sendika şu açıklamayı yaptı:

“Kurumlarımız uzun bir süredir devletin sanat kurumu saygınlığından uzak, genel müdürlüğün organize bürosu, sanatçılarınsa külliye çalışanı gibi kullanıldığı bir hal almıştır. Yaşadığımız durum kanıksatılmaya çalışılmakta itiraz edenler ise soruşturma açma ile tehdit edilmekte hatta cezalandırılmaktadırlar.

Devletin sanatçıları olarak halkın vergileriyle var olan kurumlarımızdaki görevimiz, halkımıza piyasacı yaklaşımlardan uzak gerçek geleneksel sanatları hizmet olarak götürmektir. Devletin sanat kurumlarının saygınlığına ve ağırlığına yakışmayacak şekilde yapılan bu hukuksuz görevlendirmeler iptal edilmelidir.”