'Devlet hastanesinde serum yok' iddiası!

Devlet hastanesine çocuğunu götüren baba, hastanede serum bulunmadığını ve eczaneye yönlendirildiğini söyledi.

'Devlet hastanesinde serum yok' iddiası!

Dün Manifesto‘da “Üniversite hastanesinde stent bulunamadı, sevk edildiği hastane yolunda can verdi” başlığıyla yer bulan skandalın ardından hastanelerdeki ilaç ve tıbbi cihaz krizinin en temel ihtiyaçlara kadar uzandığını gösteren yeni bir örnek ortaya çıktı.

Dün akşam Gölcük’te Aydın Ergin adındaki isimli vatandaş, yüksek ateşi olan çocuğunu Necati Çelik Devlet Hastanesi’nin acil bölümüne götürdü. Çocuğun ateşi düşürülemeyince serum verilmesi gerektiğine karar verildi. Ancak Ergin, hastanede serum olmadığından eczaneye yönlendirildi. Ergin, burada ise “Hastanede olmayan eczanede olmaz” cevabıyla karşılaştı. Bunun üzerine Ergin, çocuğunu başka bir hastaneye götürmek durumunda kaldı.

Baba Ergin, yaşananları onbinlerce kişinin bulunduğu ‘Gölcük Burada’ isimli sosyal medya sayfasında paylaştı:

BAŞHEKİMDEN AÇIKLAMA: İLETİŞİM KOPUKLUĞU

Skandalın büyük yankı uyandırması üzerine Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi Başhekimi Yüksel Pehlivan konu ile ilgili bir açıklama yaptı.

Ses Kocaeli‘de yer alan habere göre, “Olayı öğrenir öğrenmez paylaşımı yapan kişiye ulaştık ve kendisini davet ettim öğleden sonra çayımızı içmeye gelecek.” diyen Pehlivan, “Hasta ile personelimiz arasında bir iletişim kopukluğu olmuş ve hasta yanlış yönlendirilmiş. Ben hastayı yanlış yönlendiren personel ile ilgili gerekli idari soruşturmayı başlattım. Hastanemizde serum olmaması gibi bir durum söz konusu değildir. ” iddiasında bulundu.