Devlet Bahçeli: Mansur Yavaş adaylıktan çekilmelidir

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, katıldığı canlı yayında CHP'nin Ankara adayı Mansur Yavaş hakkında açıklamalarda bulundu.

Devlet Bahçeli: Mansur Yavaş adaylıktan çekilmelidir

NTV’de canlı yayında Nazlı Çelik’in gündeme dair sorularını yanıtlayan Devlet Bahçeli, “CHP adayını eski MHP’li olarak tanımlamam. Kanaatim bu şahıs adaylıktan çekilmelidir. Türkiye’ni başkentini bu kadar sıkıntıya sokmamak lazım.” ifadelerine yer verdi.

Bahçeli, idam tartışmaları hakkında “Eğer idamla ilgili adım atılacaksa MHP bu konuda var.” ifadelerinde bulundu.

Devlet Bahçeli’nin açıklamalarından öne çıkan kısımlar şöyle:

“Beka kavramı Türkiye’de hem siyasi hayatımızda hem özel hayatımızda çok söylenen, üzerinde durulan bir kavramdır. İlk defa söylenmiş değildir. Uzun yıllardır beka meselesi üzerinde ciddiyetle durulmaktadır. Bekayı tehdit ve tahrip edecek konular üzerinde de hassasiyetle karşıt duruşlar sergilenmektedir. Beka en basit haliyle devletin varlığı, milletin birliği, ülkenin bölünmez bütünlüğünü koruma anlayışıdır. Bu konu üzerinde hiçbir tartışmaya gerek yoktur. Birçok olaylar buraya yönelikse Türkiye’de beka meselesi var demektir. Onun aşılması lazımdır.”

“Anayasamızda var olan parlamenter sistem olarak nitelendirilen yapının zamanla çift başı görünümleri, aksayan yönleri dikkate alınarak Türkiye’de daha güçlü bir yönetim, daha güçlü bir devlet, daha mutlu bir millet oluşumuna katkı sağlayabilecek bir yaklaşım ortaya konulmuştur. Bu yaklaşımın ana kaynağı 15 Temmuz felaketidir. 15 Temmuz felaketi büyük bir tahribattır. Türkiye’yi önemli ölçüde sarsan Türkiye’yi beka meselesine kadar götürebilecek bir iddiayı taşıyan, geleceği ne olacağı belli olmaya bir darbenin niteliğidir. Böyle bir durum karşısında tabiatıyla devletin varlığı ve milleti üzerinde kararlı duruş sergilemek bir mecburiyet halini almıştır.”

“Karşımıza yakın bir tarih olarak 5 yılda bir yapılan bir mahalli idareler seçimleri gelmiştir. Bu seçimlerle Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi özdeşleştirerek birbirlerini yıpratmadan, birbirlerini tahrip etmeden Türkiye’yi yönetebilme kabiliyetini kuvvetlendirmek açısından mahalli idareler seçimleri bizim açımızdan çok daha önem arz etmiştir. Sadece bir büyükşehir belediye başkanını seçmek değildir, sadece il ve ilçe belediye başkanlarını seçmek değildir, muhtarları seçmek değildir. Bunların hepsini yapalım ama bir yerde de bir ters düşüş olmasın, bir karşı duruş olmasın.”

“Bugün muhalefet tarihi bir hata yapmaktadır. Ekonomik karamsarlık yaratmaya çalışıyorlar. Kılıçdaroğlu sürekli bazı konuları tahrik ediyor. Bir uçağın kalkış-iniş maliyetini düşünen yok. Kılıçdaroğlu gerilimi artırmaya yönelik hareket ediyor.”

“Beklenen netice olmazsa kimse endişe etmesin. İki parti artık kanka olmuştur.”

“(10 Mart iddiaları) Bu söylemler yanlıştır. Bunu denemek isteyenler varsa ortaya çıksınlar. Türk milleti 15 Temmuz’daki verdiği cevabı kat kat verecektir.”

“(Yeni Zelanda saldırısı) Bir manyağı görevlendirmiş olabilirler, bunu bulmak lazım. Müslüman toplulukları birbirine düşürmeye çalışıyorlar. Avrupa’dan hiç ses yok, liderlerin bir yürüyüşü de yok. ”

“Hiçbir zaman idamın kalkmasından yana olmadık. Bir adım atılırsa biz destek veririz.”

“(Mansur Yavaş) CHP adayını eski MHP’li olarak tanımlamam. Kanaatim bu şahıs adaylıktan çekilmelidir. Türkiye’ni başkentini bu kadar sıkıntıya sokmamak lazım.”

“(Emeklilikte yaşa takılanlar) Şu an için bunun çıkması mümkün değil. Hele hele seçime 10 gün kala böyle popülist bir politika da uygulanmaz. Ama seçim sonuçları belirlenir, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi kalıcı istikrar sağlayıcı güçle yoluna devam ederse bu konuyu da çözmesi için tavsiyelerde bulunulabilinir.”