Devlet Bahçeli, Erdoğan'ın davetini reddetti

19 Mayıs için düzenlenen törene CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'İyi Parti' Genel Başkanı Meral Akşener ve Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek katılacak.

Devlet Bahçeli, Erdoğan'ın davetini reddetti

AKP ile ‘Cumhur İttifakı’ içerisinde yer alan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı’nın Samsun’da 19 Mayıs kutlaması için yaptığı davete katılmayacağı öğrenildi.

Cumhuriyet’ten Selda Güneysu’nun haberine göre; Bahçeli’nin, 19 Mayıs’ta Ankara’da gerçekleştirilecek törenlere katılacağı belirtiliyor.

KİMLERE DAVET GİTTİ?

Cumhurbaşkanlığı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda Samsun’da düzenlenecek resmi törenlere; CHP, MHP, ‘İyi Parti’, Saadet Partisi ve Vatan Partisi’ni davet ederken HDP’yi dışında tuttmuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Samsun’da düzenlenecek resmi törenlere katılacağını bildirildi.

Vatan Partisi’nden yapılan yazılı açıklamada, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in de resmi törenlerde olacağı duyuruldu.

Canlı yayında açıklama yapan ‘İyi Parti’ Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, “İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener Samsun’a katılacak mı?” sorusuna “Genel Başkanımız bu tür konularda istişare yapmadan karar vermez. Yarın istişare yapacağız. O konuda ben fikir beyan etmeyeyim” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin davete katılmayacağı öğrenilirken Saadet Partisi’nden ise katılıma ilişkin herhangi bir açıklama gelmedi.