Devlet Bahçeli: Cumhurbaşkanıyla şu an kanka halindeyiz

Canlı yayında soruları yanıtlayan Devlet Bahçeli "Cumhurbaşkanı ile bizler arasındaki bu 5 diyalog dahi yaklaşmayı ve kanka olmayı gerektirdi. Şu an kanka halindeyiz." sözlerine yer verdi.

Devlet Bahçeli: Cumhurbaşkanıyla şu an kanka halindeyiz

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Habertürk TV, Show TV ve Bloomberg HT ortak yayınına katıldı.

AKP ile oluşturdukları Cumhur İttifakı hakkında değerlendirmelerde bulunan Bahçeli, ‘Cumhur İttifakı’nın 15 Temmuz gecesinde ruhen kurulduğunu, 7 Ağustos’ta Yenikapı ruhuyla adım atıldığını, 16 Nisan halk oylaması ile birlikte tamamen bir anlayış birliği içerisinde vücut bulduğunu, 24 Haziran seçimlerinde ise yasal bir zemin içerisinde geliştiğini’ söyledi.

‘Erdoğan ile şu an kanka halindeyiz’

Cumhur İttifakı ve ittifakı oluşturan siyasal kurumların birbirlerine karşı saygılı ve uyumlu çalışma alışkanlığını kazanmış bir yapı ile yoluna devam ettiğini söyleyen Bahçeli, “Cumhur İttifakı’nın 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Meclis genel seçimlerdeki birlikteliği ve karşılıklı uyumlu çalışmaları buraya da yansımıştır. Şu an için Cumhur İttifakı sağlıklıdır, kararlıdır, uyumludur. Küçük, büyük hiçbir sorunla da karşı karşıya bulunmamaktadır. 31 Mart akşamı da bunun sonucunu göreceğiz.” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile ittifak kapsamında yaptıkları görüşmelere ilişkin de bilgi veren Bahçeli, şöyle devam etti:

“Çok sık da görüşmüyoruz…Çok nadir bazen tebrikler sebebiyle oluyor. Esasen karşılıklı bir randevu talebi doğuyor. Bizden ziyade Sayın Cumhurbaşkanı görüşme isteğini bildiriyor. Biz de ‘görüşebiliriz’ diyoruz. Bugüne kadar 5 defa bir araya geldik. Saat 16.00’da 40 ya da 50 dakika ama bazı konularda kararlar alındıktan sonra bizden uygulamada hata olmaz. Sayın Cumhurbaşkanından da…Cumhurbaşkanı ile bizler arasındaki bu 5 diyalog dahi yaklaşmayı ve kanka olmayı gerektirdi. Şu an kanka halindeyiz.”

‘Yeniden kayyum atanması lazım olabilir, bunun demokrasiyle alakası yok’

HDP’ye ilişkin sorulara yanıt veren Bahçeli, ‘Kürtlerin Partisi’ denilmesine karşı çıkarak “Kürtlerin partisiyse MHP’de Kürtçe konuşan kardeşlerimi nereye koyacaksınız?” ifadelerine yer verdi. “Siz o oylara talip misiniz?” sorusu üzerine Bahçeli, “Tabi efendim, Kürtçe konuşan kardeşlerimizin alayının oyuna talibiz. Çünkü onlar bizim kardeşimiz. Onların içerisinde HDP’li çok az sayıda insan vardır. Meclis’teki yapıyı görüyorsunuz? Kürt kökenli milletvekilleriyle diğerlerini mukayese ettiğinizde her partide var.” dedi.

Bölgede kayyum öncesi oyların alınması halinde ne olacağı sorusuna Bahçeli şöyle yanı verdi:

“Kayyum öncesindeki oy alınırsa ve kayyum öncesindeki gibi belediyecilik yapılır, hendekler, tüneller kazılır, imkanlar PKK’ya aktarılırsa yeniden kayyum tayin edilmesi lazımdır. Bunun tavizi olmaz Bu kadar açık söylüyorum. Bunun demokrasiyle de alakası yok, oylarla da alakası yok. Oyların Güneydoğu Anadolu’da hangi şartlarda, nasıl verildiği de bellidir. Bütün bunları dikkate aldığınız takdirde tekrar onların da bu hataya düşmemeleri lazım.”