Destici'den yeni 'Ermeni' açıklaması: Sol çevreler sözlerimi çarpıtıyor

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Ermenileri hedef aldığı sözleri için yeni açıklama yaptı, "Türkiye vatandaşı olanları kastetmedim" diyerek kendini savundu.

Destici'den yeni 'Ermeni' açıklaması: Sol çevreler sözlerimi çarpıtıyor

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, büyük tepki çeken  “Ermenistan’dan kaçak olarak ülkemize gelip karnını doyuran 100 bin Ermeni var. Ben diyorum ki bunları sınır dışı edelim. CHP zihniyetinde olanlar bunu hiç gündeme getirmiyorlar. Getirmezler çünkü akrabaları onlar.” ifadeleri sonrası açıklama yaptı.

Destici, sosyal medya hesabından videolu paylaşımıyla açıklamasında Ermeni olmayı ayıp ya da suçmuş gibi ima ettiği “Ermenilerin akrabaları onlar” sözüyle ilgili konuşmazken, sınır dışı edilmesini istediklerinin ise Türkiye değil Ermenistan vatandaşı Ermeniler olduğunu öne sürerek kendisi savunmaya çalıştı. BBP lideri, sözlerinin “PKK ve aşırı sol çevreler tarafından çarpıtıldığını” öne sürdü.

Destici’nin kısa açıklaması şöyle:

“Bütün vatandaşlarımızın şunu bilmesi lazım. Ben ne söylediğim farkındayım. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan Ermeni vatandaşlar var. Bir kere bunlara saygımız sonsuz. Biz nasıl vatandaşsak onlar da bu devletin vatandaşıdır. Fakat benim kastettiğim ülkeye kaçak yolla girmiş Ermenistan vatandaşları var. 100 bin civarında olduğu dile getirilen ve Ermenistan vatandaşı olan kişilerden bahsediyorum. Bazı PKK çevreleri, aşırı sol çevreler bunu çarpıtarak sanki bizim Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan Ermenilerle ilgili bunu söylediğimiz gibi bir yalan haber yaymaya çalışıyorlar.”