Destici'den AKP'ye: Bütün HDP'li belediyelere kayyum atansın

'Cumhur İttifakı'nın küçük ortağı BBP'den tüm HDP'li belediyelere kayyım atanması çağrısı geldi.

Destici'den AKP'ye: Bütün HDP'li belediyelere kayyum atansın

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin genel merkez binasında düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin “açıklama”larda bulundu.

HDP’li Diyarbakır, Van ve Mardin Büyükşehir Belediyelerine kayyım atama kararının yerinde ve doğru olduğunu söyleyen Destici, bu uygulamanın daha da genişlemesini isteyip şunları kaydetti:

“Sadece 3 büyükşehire değil, şuanda HDP’nin elinde olan bütün belediyelere kayyum atanmasını da tavsiye ediyorum. HDP, PKK’nın siyasi uzantısıdır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, terör örgütünün partisine de müsaade etmemesi lazım. Kayyum atanan belediye başkanlarının ağzından şunu duymadık; `Siz ne diyorsunuz, bizim PKK ile ne bağlantımız var? Bizi nasıl onla aynı yerde değerlendirirsiniz´. İtirazlarını duyduk mu, duymadık. Şu anda görevde olanlar da aynı şekilde PKK’ya hizmet ediyorlar. Durdukları her an devlete ve millete ziyandır, zarardır. Yakınlarını da belediye kadrolarına doldurmaktadırlar.”

“CHP DEVLETE VE MİLLETE YAZIK EDİYOR”

CHP’nin 24 Haziran seçimlerinde Cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce’nin, “terör” soruşturması nedeniyle görevden alınan Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı HDP’li Ahmet Türk’ü ziyaret etmesine tepki gösteren Destici, şöyle konuştu:

“CHP ile HDP arasında açık ve net siyasi işbirliği var. CHP iktidara giden yolun bir kısmının HDP’den geçtiğini düşünüyor. Hem genel ve hem de yerel seçimlerde HDP ile işbirliği yapmaktan çekinmediler. Bu ziyaretler ve sahiplenmeler bu işbirliğinin açık bir sonucudur. CHP hem kendisine hem de devlete ve millete yazık etmektedir. Bunlar kabul edilebilir şeyler değildir. Muharrem İnce’den diğer CHP yöneticilerine kadar pek çoğunun bizzat Mardin’e giderek görevden alınan belediye başkanını ziyaret etmesi de adeta CHP içindeki HDP seviciliği yarışının bir sonucudur. ‘Ulusalcı, milliyetçi’ diye bildiğimiz bir CHP içindeki bir şahsiyet bile bunu yapacak seviyeye gelmişse, ‘CHP’nin vay haline’ demek gerekiyor. CHP tamamıyla HDP’ye teslim olmuş vaziyettedir.”