Dersim'de yeni dönem: Yandaşlara tahsisler iptal edildi, makam aracı satılıyor...

Dersim Belediyesi meclis toplantılarında alınan kararları kamuoyuyla paylaştı.

Dersim'de yeni dönem: Yandaşlara tahsisler iptal edildi, makam aracı satılıyor...

31 Mart yerel seçimleriyle birlikte komünistlerin yönetimi devraldığı Dersim Belediyesi’nde Meclis’in olağan ve olağanüstü toplantılarda aldığı kararlar kamuoyuyla paylaşıldı.

Belediyenin resmi internet sitesinde yayımlanan kararlar arasında Munzur Kültür ve Doğa Festivali’nin bu yıl düzenlenmesi ve kayyımın yol açtığı tahribatın araştırılması, belediyenin hizmet binasındaki ‘Tunceli’ isminin ‘Dersim’ olarak düzeltilmesi, AKP yandaşı İlim Yayma Cemiyeti’ne ve Kızılay’a yapılan büro tahsislerinin iptali, belediyenin makam aracının satışı ile hizmetlerin yerel halkın konuşma dili olan Kürtçe ve Zazaca olarak da yürütülmesi bulunuyor.

Kararlardan bazıları şöyle:

– Belediyemiz hizmet binasında bulunan tabelalarda yazılı “Tunceli” ibaresinin değiştirilerek yerine, “Dersim” ibaresinin yazılması görüşülmesi sonucunda; Kentimizin kültürünü, tarihini ve inanç biçimini yaşatmak adına, belediyemiz hizmet binasında bulunan tabelalarda yazılı “Tunceli” ibaresinin değiştirilerek, yerine “Dersim” ibaresinin yazılması oy çokluğu ile kabul edildi.

HİZMETLERE ÜÇ DİLDE DEVAM

-İlimizde yaşayanların Türkçe’nin yanı sıra çoğunluğunun Zazaca ve Kürtçe konuştuğu göz önünde bulundurularak belediye hizmetlerinin, ilde yaşayanların ihtiyaçları doğrultusunda Zazaca ve Kürtçe dillerinde de yürütülmesi oy çoğunluğu ile kabul edildi.

-İlimizde, belediyemiz tarafından Munzur Kültür ve Doğa Festivali adı ile düzenlenen festivalin 2019 yılında da düzenlenmesinin uygun olacağı değerlendirilmektedir. Bu nedenle 2019 yılı Munzur Kültür ve Doğa Festivali’nin 25, 26, 27 ve 28 Temmuz 2019 günlerinde yapılması ve festival hazırlık çalışmaları kapsamında yapılması gereken iş ve işlemlerin yürütülmesi konusunda encümene yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi.

TAHRİBAT İÇİN KOMİSYON

-Önerge ile gündeme alınan, kayyum tarafından gerçekleştirilen tahribatın ortaya çıkarılması için komisyon kurulması konusunun görüşülmesinde yapılan değerlendirme sonucunda; seçim öncesi dönemde gerçekleştirilen iş ve işlemlerin incelenerek raporlanmak üzere, Plan ve Bütçe Komisyonu üyeleri ve hukuk işlerinden teşekkül eden bir komisyon kurulması oy çoğunluğu ile kabul edildi.

-Belediyemizin 62 AF 001 plakalı makam aracının zamanla meydana gelen yıpranmadan dolayı kamusal hizmeti karşılamada yetersiz hale geldiği, fiili olarak makam aracı olarak kullanılmayacağı, başka araçlar ile bu hizmetin yerine getirilebileceği ve aracın satılmasının kamu hizmetlerinin aksamasına sebebiyet vermeyeceği anlaşıldığından açık arttırma usulü ile satılmasına, ihale iş ve işlemlerinin yapılması için encümene yetki verilmesi oybirliği ile kabul edildi.

İLİM YAYMA VE KIZILAY’A İPTAL

-Merkez Moğultay Mahallesi Eski Belediye Hizmet Binasının 2. Katında bulunan 2 nolu büro yerinin Belediyemiz Meclisinin 05.04.2017 tarih ve 2017/29 sayılı kararıyla İlim Yayma Cemiyetine yapılan tahsisinin, Sayıştay’ın yerleşik içtihatları, kamu yararı ve Belediyemizin ihtiyaçları doğrultusunda iptali oybirliği ile kabul edildi.

-Cemevinin Elektrik Faturalarının Belediyemiz tarafından ödenmesi konulu 10.04.2018 tarih ve 2018/65 sayılı Meclis kararının iptal edilmesi konusunun değerlendirme sonucunda; Hacı Bektaş-i Veli Kültürü’nü Yayma ve Yardımlaşma Derneği tarafından kurularak hizmetleri yürütülmekte olan İlimiz cemevinin, her ay elektrik faturaları bedelinin belediyemiz bütçesinden ödenmesine dair 10.04.2018 tarih ve 2018/65 sayılı Meclis kararının iptal edilmesi yönündeki önergenin yapılan müzakereleri sonucunda oy çokluğu ile reddedildi.

Tamamı için tıklayınız.