Depremin ardından telefon hatları çöktü: Turkcell ve Türk Telekom'dan açıklama

Kandilli Rasathanesi'nin açıklamasına göre İstanbul'da Silivri açıklarında 6.0 şiddetinde yeni bir deprem meydana geldi. Depremin ardından GSM hatlarında yoğunluktan dolayı iletişim sağlanamadı. Vatandaşlar da bu duruma sosyal medya hesapları üzerinden tepki gösterdi. 17 Ağustos depreminde de buna benzer bir durum yaşanmıştı. Üzerinden 20 yıl geçmesine rağmen yine aynı sorunla karşı karşıya kalındı. Depremin üzerinden saatler geçmesine rağmen bazı GSM operatörleri hizmet veremiyor.

Depremin ardından telefon hatları çöktü: Turkcell ve Türk Telekom'dan açıklama

Depremin ardından üç büyük operatörün GSM hatlarında yoğunluktan dolayı zaman zaman kopmalar yaşanıyor. Vatandaşlar, Whatsapp ve benzeri uygulamaların arama özelliklerini kullanarak haberleşiyor. Depremin üzerinden saatler geçmesine rağmen hala düzgün bir hizmet veremeyen 3 şirketten Turkcell ve Türk Telekom’dan açıklama geldi.

Telefon hatlarının kilitlenmesine vatandaşlarda sosyal medyadan yoğun tepki gösterdi. Bir çok vatandaş deprem gerçeğiyle yaşayan İstanbul’un 1999 depreminin üzerinden yıllar geçmesine rağmen hâlâ hazırlıklı olmadığını söyledi.

TURKCELL’DEN AÇIKLAMA

GSM operatörü Turkcell konu hakkında sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaptı. Turkcell açıklamasında, “Silivri açıklarında meydana gelen depremden dolayı ses aramalarında yoğunluk yaşanmaktadır. Hizmet dışı kalan sahamız bulunmamaktadır. 4.5G ve fiber altyapımız kesintisiz hizmet vermektedir. Tüm Türkiye’ye geçmiş olsun.” ifadelerine yer verdi.

‘MOBİL HATLARDAKİ YOĞUNLUKTAN KAYNAKLI…’

Şirketin Twitter hesabından yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Merkez üssü Silivri olan deprem sebebiyle, mobil hatlardaki yoğunluk kaynaklı kesinti söz konusu olmakla beraber, sabit ses, genişbant ve fiber altyapımızda herhangi bir kesinti ve sorun bulunmadığını belirtiriz. Sarsıntıdan etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun diliyoruz”