Deprem uzmanı Prof. Naci Görür: Şimdi risk daha da artmış olabilir

Dün İstanbul Silivri'de gerçekleşen 4,6 büyüklüğündeki depremin ardından, bu depremin İstanbul depremine sebep olacak fay kolunda yaşandığını ver gerilimi yükseltebileceğini açıklayan Yerbilimci Prof. Naci Görür, bugün yaşanan depremin ardından "Sanıyorum şimdi risk daha da artmış olabilir” ifadelerini içeren bir mesaj paylaştı.

Deprem uzmanı Prof. Naci Görür: Şimdi risk daha da artmış olabilir

İstanbul Silivri’de 24 Eylül günü meydana gelen 4,6 büyüklüğündeki depremin ardından bu depreme neden olan fay kolunun, beklenen İstanbul depremine neden olacak fay kolu ile aynı olduğu ve kolu etkileyerek gerilimi yükseltebileceği uyarısında bulunan Yerbilimci Prof. Naci Görür, bugün yaşanan depremin ardından “Keşke haklı çıkmasaydım. Sanıyorum şimdi risk daha da artmış olabilir” ifadelerini içeren bir mesaj paylaştı.

Uzun yıllar TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Başkanı olarak görev yapan ve hâlâ Bilim Akademisi Üyesi olan Görür, İstanbul’da meydana gelen 5,8 büyüklüğündeki depremin ardından açıklamalarda bulundu:

“Hatırlarsanız dünkü depremin sıkıntılı olduğunu söylemiş huzursuz olduğumu belirtmiştim. Küçük bir deprem de olsa büyük deprem beklediğimiz fay kolunun batı ucunda olması nedeniyle bu koldaki dinamikleri etkiliyebileceğini açıklamıştım.

Keşke haklı çıkmasaydım. Sanıyorum şimdi risk daha da artmış olabilir. Hepimiz ve yöneticilerimiz daha da dikkatli olmalıyız. Evimizde gerekli önlemleri almalıyız.”