Demirtaş: 'Halkım bilsin, böyle bir hastalığım var'

Demirtaş, kendisini ziyarete gelen HDP'li vekillerle yaptığı görüşmede "Halkım bilsin böyle bir hastalığım var. Bu koşullarda daha da gelişti. Hastalığımın tedavisi gerekiyor." dedi.

Demirtaş: 'Halkım bilsin, böyle bir hastalığım var'

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın cezaevinde yaşadığı açıklanan sağlık sorunlarının ardından HDP milletvekilleri Erol Katırcıoğlu ve Necdet İpekyüz, cezaevinde Demirtaş’la görüştü.

Demirtaş’la görüşmeyi şöyle anlatan Katırcıoğlu, “Şu an bir sıkıntısı yok. Güçlü, dinamik görünüyordu. Önce Abdullah Zeydan ile görüştük. Abdullah Bey, Demirtaş’ın geçen hafta nefes darlığı yaşadığını ve kısa süreli baygınlık geçirdiğini söyledi. Demirtaş’ın kendisi böyle bir olayın duyulmasını istememiş. dedi.

Demirtaş’ın hastaneye sevki konusunda cezaevi yönetimini suçlamadığını belirten Katırcıoğlu “Demirtaş, yüksek güvenlikli hapishane koşullarının iyi olmadığını söyledi. Hapishane yönetiminden yana bir sıkıntısı yok. Fakat ‘bir şey olsa hemen bir müdahale şansı yok’ diyor. Alıp her an hastaneye götüremiyorlar. Adalet Bakanlığı’na yazı yazılması gerekiyor. Bu süreç de çok uzuyor. Demirtaş’ın bu durumdan rahatsızlığı var. Hastalığıyla ilgili de şunları söyledi: ‘Halkım bilsin böyle bir hastalığım var. Bu koşullarda daha da gelişti. Hastalığımın tedavisi gerekiyor.’ Kendisi de hastalığının tam olarak ne olduğunu bilmiyor.”