Demirtaş hakkında bir soruşturma daha: 'Olası tahliyeyi engellemek için'

HDP eski Eş Genel Başkanı Selahatttin Demirtaş’ın tahliye edilmesi beklenirken yeni bir gelişme yaşandı. CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, 26 Ağır Ceza Mahkemesi’nin Demirtaş’la ilgili mahsupluk başvurusuyla ilgili karar verdiğini söyleyerek savcılığın Demirtaş’la ilgili ayrı bir soruşturma açtığını duyurdu. Tanrıkulu, "Yargılandığı davadan tahliye edildikten sonra olası tahliyesini önlemek için tutuklamaya sevk etmek düşman ceza hukukundan da öte bir zorbalık durumudur." açıklamasını yaptı.

Demirtaş hakkında bir soruşturma daha: 'Olası tahliyeyi engellemek için'

HDP eski Eş Genel Başkanı Selahatttin Demirtaş’ın tahliye edilmesi beklenirken yeni bir gelişme yaşandı. CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, 26 Ağır Ceza Mahkemesi’nin Demirtaş’la ilgili mahsupluk başvurusuyla ilgili karar verdiğini söyleyerek savcılığın Demirtaş’la ilgili ayrı bir soruşturma açtığını duyurdu.

Tanrıkulu, Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı: “#SelahattinDemirtaş ile ilgili önemli gelişme:  26. ACM mahsup kararı verdi.  Bugün denetimli serbestlik başvurusu yapıldı.  Olası tahliyesini engellemek için Ankara Savcılığı Demirtaş’ın yargılandığı davayla aynı konudan ayrı bir soruşturma başlatıp tutuklamaya sevkini istedi.”

‘OLASI TAHLİYEYİ ENGELLEMEK…’

Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi’nde tutuklu olarak yargılandığı ana davada tahliye kararı vermişti. Savcılığın aynı davada ayrı bir soruşturma başlatmasına hukukçular ise ‘olası tahliyeyi önleme’ olarak yorumluyor. Tanrıkulu, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ü, Twitter’dan etiketleyerek, “Sn.  @abdulhamitgul Yargılandığı davadan tahliye edildikten sonra olası tahliyesini önlemek için tutuklamaya sevk etmek düşman ceza hukukundan da öte bir zorbalık durumudur.  Sizi, sorumluluğa davet ediyorum; HSK’yı toplayın gereğini yapın. Aksi halde bu sorumluluk size aittir” dedi.

Demirtaş’ın avukatlarından Benan Molu ise, “İHAM duruşmasından iki gün sonra Demirtaş özgürlüğüne kavuşmasın diye yeni oyunlar” diyerek savcılığın bu kararına tepki gösterdi.