Demirören'de güvenlik işçisi kıyımı: '60 değil 171 kişi atıldı, hiçbir ödeme yapmadılar'

Demirören Medya'da 'Buket Aydın' krizi sonrası işten atılan işçi sayısının 60 değil 171 olduğu ayrıca işçilerin hiçbir haklarının ödenmediği öğrenildi.

Demirören'de güvenlik işçisi kıyımı: '60 değil 171 kişi atıldı, hiçbir ödeme yapmadılar'

Geçtiğimiz yıl devredilmesinin ardından grup bünyesindeki yüzlerce çalışan işten atıldığı, halen çalışmaya devam edenlerin de haklarının tırpanlandığı Demirören Medya’da işten atılan güvenlik işçileri de büyük bir emek düşmanlığı ile karşı karşıya.

Demirören Medya’da ‘Buket Aydın’ krizi sonrası işten çıkarılan güvenlikçiler tazminatlarını dahi alamadı. Aydın’ın 26 Nisan’da işten çıkarılma kararını duyunca kanala zorla girmeye çalıştığı ve güvenlikçiler tarafından içeri alınmadığı gündeme gelmişti. O dönem yapılan haberlerde Aydın’ın araya AKP’den aracı sokarak işe geri döndüğü ileri sürülmüştü. Aydın’ın dönüşünün ardından Demirören Medya’da 60 güvenlik görevlisinin işten çıkarıldığı belirtilmişti.

Ancak yaşanan süreçle ilgili Manifesto‘yla temasa geçen işçiler, atılan işçi sayısının 60 değil 171 olduğunu ve üstelik hiçbir haklarının da ödenmediğini belirtti. İşçilerden biri yaşanan süreci şöyle anlattı:

“Geçtiğimiz günlerde buket aydın’ın işine son verilmesinden sonra araya üst düzey bir siyasiyi sokarak tekrar geri döndü. Ardından Demirören medya’nın bütün bağlı olduğu merkezlerinden güvenlik işçileri haksız yere sebep gösterilmeksizin işten çıkartılmıştı. Çoğu haber kanalında 60 kişi çıkartıldığı yazsada aslında 171 kişi bayramı göremeden işten kovuldu üstelik hakları da ödenmedi.
Akdeniz Holdinge bağlı ATAK Güvenlik a.ş nin tüm çalışanları bu durumdan çok zarar gördü. Olayın üzerinden 1 ay’ı geçkin bir süre geçmesine rağmen kimsenin uğradığı zarar karşılamadı. Bu işçiler bizim vatandaşımız aralarında çocuk sahibi kira ödeyen ve başka bir şirketi değerlendirmeyip demirören i tercih edenler vardı. Peki bu kadar haksızlığın karşısında Buket aydın ve diğer şirket yetkilileri neden çıkartılan güvenlik görevlilerinin yanında değil de sadece kendilerini savunmak için paylaşımlar yapıyorlar orası tartışılır.
Biz de haklının yanında haksızın karşısında olarak bu olayı kınıyoruz.”

İşçiler, “En kısa sürede haklarımızın ödeneceği söylenmişti. Fakat her aramamızda ya telefona bakmıyorlar ya başka birşey söyleyip başlarından savıyorlar” diyerek belirsiz bir sürece itildiklerini söyledi.

“SUÇLU BİZ GÖSTERİLDİK”

Bir başka işçi de şu ifadeleri kullandı:

“Biz demirören’in Güvenlik personelleri olarak Görevimizi yaptığımız halde Buket aydın ve şuanda ismini bilmediğimiz yetkililer tarafından madur bırakıldık. Buket Aydın’ı zorla dışarı çıkarmadık herhangi bir müdahalede bulunmadık ama suçlu biz gösterildik. Şuan 60 kişi değiliz 171 kişi madur bırakıldı. Gecenin bir yarısı işine gelen arkadaşlarımız kapıdan geri çevrildi. Bayramı bile göremeden kovulduk ne bu durumu telafi ettiler nede hakkımızı ödediler. 08.05.2019 Tarihinde işten kovulduk ve hala işsiz durumda olan arkadaşlarımız çoğunlukta. Çoğumuz bu olay yüzünden cebinde 5 kuruşu kalmadan bayram geçirdi. Hakkımızın ödenmesi ve zararımızın karşılanması ile alakalı olarak yaptığımız o kadar görüşmede hep bizi oyaladılar ve hiçbir ödeme yapmadılar.”

Yaşananların merkezinde yer alan isimlerden Buket Aydın ise işten atılmaların sebebinin kendisi olduğu yönündeki iddiaları şöyle yanıtlamıştı:

“26 Nisan Cuma günü benim güvenlikle Kanal D binasından dışarı çıkartılmam veya güvenlik görevlisi arkadaşların bana bir müdahalesi gibi bir durum yaşanmamıştır. Bu yalanları ispat edecek en ufak bir görüntü, belge, fotoğraf yokken yüzleri kızarmadan bu yalan ve iftiraları atanlar işi daha ileriye götürmüş ve benim insanları işinden ettiğimi yazmıştır. Güvenlik şirketinin açıklaması yukarıdadır. Konuyla hiç bir İlgim yok; olamaz. İşçilerin işsiz kalmasını fırsat bilip, onları kullanarak benim üzerimden prim yapmaya çalışan siyasetçi ve gazetecileri kınıyor. Onlara sessiz kalanları da Allah’a havale ediyorum.”